lördag 13 mars 2010

Försteklickare

Gick i skola idag. Första dagen. Åtminstone på väldigt länge.


Var ute på en morgonjogg och fick efter fyra kilometer en plötslig längtan att påbörja skolgång. I mäster Sz's löpskola. Gjorde därför halt och försökte sedan komma ihåg några bra skolämnen. Började med hälkick vilket kändes ganska naturligt. Den övningen fanns ju med redan i barnsben då det spelades fotboll ute på gröningarna runt uppväxtvillan. Sedan ett eget påhitt, skridskosteget med hopp. Ja, vetefan var jag fick den övningen ifrån, men den kändes ganska rolig och antagligen gladde jag bilisterna som gled förbi ute på Härlövsängaleden också. Sista övningen blev en annan klassiker; hög skipping. 2x30 meter på varje övning och min morgonrunda kunde sedan få fortsätta.


Det här skall göras fler gånger. Minst en gång i veckan. Och tills nästa tillfälle ska jag passa på och spana in mäster själv på marathon.se's webb-tv.

7 kommentarer:

jumper sa...

"Försteklickare" (ej att förväxla med "fursteslickare") ger 632 träffar på Google, de flesta tycks leda till Skåne. Kan det motsvara "ettagluttare" som vi sa i Stockholm på 1950-talet?

Anonym sa...

Sz ser faktiskt inte så snygg ut när han löpskolar irl...betydligt proffsigare på tv. Och du, en liten varning. Se upp för indianhoppen - det var de som ställde till det för mig förra våren. Sex veckors vila i alldels lagom tid för maran, pga av muskelbristning...

Benet sa...

Jumper: Japp. Ett och samma.

Hade faktiskt ingen aning om att uttrycket som föll sig helt naturligt för mig verkligen var dialektalt...

Förresten: När du säger att de flesta av de 632 träffarna leder till Skåne; ska jag tolka det som att du följt samtliga länkar?

Bureborn: Menar du detta?? Att indianhoppen var boven i ditt drama. Hmmmm. Rysligt rysligt. Fick ju faktiskt lägga långpassplanerna på hyllan idag och jogga i vatten istället pga känningar i fotledens insida (som jag först trodde var hälsenan). Kan gårdagens löpskolning ha något att göra med detta?? Huga!!

jumper sa...

Svar: Nja, jag klickade på de första (se där ännu en betydelse av ordet) länkarna, varav 5 ledde till Skåne (bland annat till Benet i Kristiansstad). En ledde till Blekinge och övriga var svårlokaliserade.

Boven i mitt hälsenedrama var 300-metersintervaller, även de rekommenderade av Mäster S, även kallad hälsenemarodören.

Benet sa...

Jumper: Misstänkte det. Was just taking "the piss" som engelsmannen uttrycker sig emellanåt.

Hmmm, vad gäller hälsenor är jag "livrädd" så fort jag får känningar där med tanke på de historier jag hört från både dig och Bureborn.

Pratade precis med en kollega och han nämnde "inflammation i slemsäckar i foten". Passar faktiskt bättre in på där jag har känningar. Det sitter liksom mellan själva hälsenan och ankeln på insidan av högerfoten. Blir en del Voltaren/Ibumetin och lite lugnare löpning en liten tid framöver så får vi se om det släpper.

Dunceor sa...

Då passar det ju bra att vi tar ett lugnare pass imorgon än vanligt. 5:30 tempo kanske?

Benet sa...

Dunceor: Låter som en bra plan.