lördag 21 maj 2011

Sömnlös temperaturtillvänjningOm det blir varmt på årets Stockholm maraton om exakt en (1!? oj...) vecka har jag gjort vad jag kunnat för att förbereda mig genom att de senaste sex dagarna, med sammanlagt tre löptillfällen om totalt 38 kilometer, spenderat min tid i ett 25-30-gradigt Beijing. En fantastisk resa på många sätt som bjöd på mycket av det mesta. Dock inte sömn. Vilket får vågskålen innehållande dåliga uppladdningsfaktorer att tynga ner. Jetlag är något som drabbar mig i stort sett varje gång jag korsar de sex eller sju tidszonerna österut. Och det blir inte bättre med åldern vill jag lova.


Har för övrigt riktigt dålig koll hur det går för övriga i bloggosfären och facebookvärlden. Kina är väl ett av de sämre länderna att sitta i när det gäller att försöka hålla sig up-to-date genom dessa sociala media. Har en del inlägg att både läsa och skriva. Samt en massa timmars sömn att ta igen. Godnatt!


6 kommentarer:

mary sa...

välkommen tillbaka! Nästa lördag är du på topp, både i sömn och efter att ha läst alla 152 miljoner blogg/fb-inlägg som du missat!

Sofie RW sa...

Låter som en bra uppladdning! Och Beijing tips måste jag fråga dig om! Åker dit i början av juli; och hade räknat med att inte kunna springa där, men nu tänds hoppet :) .

Zingo sa...

Beijing är perfekt uppladdning, perade på halvmaran dagen efter jag kom hem och ett pers i ett tidslopp ca 1vecka efter, så det kommer gå kanon. Utan så mycket jämförelse så skulle jag vilja påstå att Beijing är kanon bra att springa i. Sofie ta med lite pengar och köp frukt/dricka/godis nästan varsom perfekt för långpass. Har man tid så tar man lokalbussen (ca 12kr) till muren och springer där, men där är varmt och det går mycket långsamt att springa så det kan vara bra att ha med vätskerygga.

Sofie RW sa...

Perfekt Zingo - tack! Kommer att bo nära gamla Sommarpalatset och i den parken borde väl löpning funka?

Benet sa...

Mary: Tackar för det. Jetlagen är fortfarande en faktor att räkna med. Har varit igång sen 05.00 i morse... Däckar väl vid 21. Surt för gästerna som kommer ikväll. Eller inte!? :-)
Ja, nästa lördag smäller det. Ska hålla utkik efter dig på N Mälarstrand!

Snorkkis: Klart du ska springa i Beijing. Det går ju fint att springa var som helst, park eller ej, men jag misstänker att det lär vara sjukt varmt i Juli. Ta med dig CamelBaken! Tipset som Zingo gav angående pengar håller jag med om. Bra att ha för att handla något gott att äta/dricka på vägen. Kan även vara bra om de tar inträde i parken. Det gjorde de nämligen i Chao Yang park där jag sprang omkring. Och med pengar på fickan (och hotelladressen på kinesiska), så kan du ju faktiskt springa vart du vill, så länge du vill utan karta för att sedan, när du tröttnat, ta en taxi tillbaka till hotellet. Taxi är overkligt billigt (som så mycket annat i landet). Ska du shoppa kläder sitter jag inne med lite insidertips. Låtom oss höras om det innan du drar :-)
Längtar redan tillbaka. Beijing är fantastiskt!

Zingo: Det låter ju fint, men jag vet inte om jag just nu tycker det verkar vara en speciellt bra uppladdning. Sömnkontot är fett urholkat och jag är rädd att rekylen kommer lagom till Stockholmsresan. Men, men, får väl försöka vila så mycket som möjligt i veckan som kommer. Äta, sova, äta sova. Sen jädrar!

Muren skulle jag riktigt gärna vilja springa på! Var där för ett par år sedan med förhoppningen att kunna springa, men verkligheten (som också betalade biljetten till BJ) och den efterföljande tidsbristen kom tyvärr emellan.

Zingo sa...

Sofie: Hittade denna på mitt första långpass:

https://picasaweb.google.com/lh/photo/3k3pMm7mIo2leqrzv5Ra6oakmdQ47XeQW1Xgs04nICw?feat=directlink

Den kan rekomenderas tror det är någon form av plommondricka med lite svag rökt-The smak, vet någon vad det är och om man kan få tag på den här så säg till. Den såldes nästan överallt där så den är nog ganska vanlig.