måndag 24 mars 2008

(Var)annandagslöpning

Idag var det dags för ytterligare en runda för att testa om jag är redo för att återuppta min uppladdning inför halvamaran i Göteborg om knappt två månader. Min plan är att prova att springa varannan dag den närmaste veckan och se om jag är redo för det.


Dagens löpning förlades som vanligt till Näsby fält (Lerduvedungsrundan) och genomfördes som en högst improviserad fartlek. Efter en inledande promenad började jag småjogga lite för att efter ett par hundra meter öka hastigheten och trycka på i 4-minuterstempo i en dryg halvkilometer. Härligt att få trycka på lite. Därefter lugn jogg, sedan 5-minuterstempo nån kilometer och sedan lite lugnare igen.


Det mesta av snön och isen hade smält bort från vägarna. Kvar var en omsöm fast, ömsom väldigt kladdig lera. Klofs, klofs.


Eftersom jag lovat framför allt mig själv, men även andra, att ta det lugnt i återinträdet till löpsvängen så nöjde jag mig efter en knapp halvmils löpning. De sista 400 metrarna gjordes i 4.40-tempo. Det känns faktiskt som om vaden skulle kunna hålla för lite snabbare löpning framöver.


Tjoho! och Glad Påsk!

8 kommentarer:

Johan Lindvall sa...

Kul med snö och is i slutet av mars.
Påskharen fick nog låna Tomtens släde och renar för han lyckades hitta hit.
Bli nu inte för ivrig utan ta det lugnt så att vaden inte går upp. Skönt att det känns bra med löpningen nu.

Benet sa...

Jaså, du fick träffa påskharen? Honom/henne(?) har jag inte sett till i år. Skall man ha varit snäll för att få påhälsning av denne långörade påskfe? Eller är det andra kriterier som gäller? :-)

Jaja, om vaden håller är det den bästa påskpresent jag nånsin fått!

Karin sa...

Men vad härligt! Åh, så glad jag blir för din skull :-) Hoppas nu att det håller en gång för alla och träna varligt även om benen spritter av löparglädje!

Benet sa...

Tack Karin! Jag lovar att träna varligt. Vaden var faktiskt lite trött och gnällde lite smått i går kväll. Jag låter den vila några dar och tar det lugnt på nästa pass.

Anonym sa...

Härligt ! Förstår att det är svårt att "hålla hästarna" men det är nog klokt. Själv känns det som om jag trampar vatten just nu (eller är det snö? ) Det går seegt att komma igång igen.

Anonym sa...

Blev så glad när jag läste ditt inlägg. Så härligt!
Och så lite orolig när jag läste ditt svar till Karin. Gnäll kan vara så irriterande, men väl värt att lyssna på. Men du är ju en klok kille, så jag litar på att du tar det piano nästa pass - även om fötterna vill kuta som galna. :-)

Benet sa...

Bureborn: Ja, det är lite trist att vaden inte kan vara riktigt tyst och snäll, men jag hoppas och tror att det snart skall vara helt bra.

Tiden läker alla sår, sägs det ju. Förhoppningsvis innefattar det även överansträngda soleus ;-)

Slimslender: Det kan kanske kännas segt att komma igång igen, speciellt i sådant underlag som för tillfället råder. Men det kommer att gå snabbare än du tror att vara tillbaka på banan igen. "Just hang in there"! :-)

Nix sa...

Kör så det ryker! Men ta det lugnt ;)

Lägges i lådan för "idiotiska nonsenstips".

Skönt att se att du får dra på lite igen!