onsdag 18 juni 2008

Balsberget taget bakifrån

Gårdagens träning bestod av en liten rekognoseringsrunda på cykeln. Jag gav mig i kvällningen av mot Balsberget, men istället för att köra ända bort till foten vek jag av mot Råbelövssjön och följde denna på västersidan upp förbi Tomarp. Där stack jag ytterligare lite västerut upp mot en höjd. Jag hade nämligen fått tips om schyssta stigar i det området. Efter lite klättrande kände jag dock att detta nog inte var den stig som tipsaren menat. Vid ett omkullvält träd tvärs över den led där jag for fram vände jag och rullade ner mot Tomarps gård igen. Sagolikt vackra trakter man rör sig i.


På min väg tillbaka söderut längs sjön så reagerade jag på ett vägnamn vid en grus-T-korsning. Ett vägnamn jag sett och lagt på minnet då jag var ute på en tidigare runda med den nya hojen. Den bör leda upp mot själva berget, tänkte jag. Jag vek in på den och mycket riktigt började jag känna igen mig efter ett tag. En brant stigning uppenbarade sig och ledde mig upp till "påfartsvägens högsta punkt". Men denna gång bakifrån, så att säga. Det var härligt att få klättra lite så att pumpen fick något att jobba med.


Sista biten hem cyklades i en underbar begynnande solnedgång. Då jag kommit till den asfalterade gamla banvallen söder om Balsby såg jag min egen skugga i åkern på östra sidan cykelvägen. Coolt, tänkte jag, och fiskade upp mobilen. Det är nåt magiskt med sommarkvällar.
Tid: 1h20min
Puls: 139/182

8 kommentarer:

Magda Gad sa...

Ja, fantastiskt fint!
Sverige är sjukt vackert.

Anonym sa...

Väntade med hjärtat i halsgropen på finalen - en snygg vurpa i höstvetet! ;-)

Helena sa...

coooooolt! och inspirerande! svenska sommarkvällar är underbara! och sverige är vackert!!!!!!

Anonym sa...

En trögtänkt och skumögd butler fick spela filmen tre gånger innan han fattade att cyklisten var en skugga. Borde ha lärt sig av snitsarens kameler.

Brukar du cykla och prata i mobil också? Det syns inte på skuggan om du har hjälm, men det har du väl? (Oj vilken tråkigt förståndig kommentar det här blev då!)

Dunceor sa...

Jag är så sjukt avundsjuk på dina trakter. Jag ligger och harvar samma lilla parkrunda jag har på vardagar för att på helgen i alla fall få lite mer skogsrunda i sig.
Balansplatta som Allan prata om tror jag helt klart du ska investera i och även ett gummiband för göra övningar att träna framsidan av underbenets muskler. Medeldist snackade om en del övningar där så han kan nog hjälpa dig =)

tillbakatillutmattning sa...

Tjena!

Fortsätter diskussionen om din benhinneinflammation... Borde du inte också få ett snack med läkaren som skickade dig till röntgen? När jag varit på röntgen så skriver de som röntgar utlåtandet och sedan har läkaren gjort sin tolkning och sagt vad man ska göra för att bli bra. Tror ju inte att den läkare som skickade iväg dig kanske kan få dig frisk, men ändå. Han kanske kan redogöra för senaste praxis när det gäller benhinneinflammationer i alla fall.

Tror annars som du är inne på att fixa kontakt med idrottsskadeläkare/klinik/sjukgymnast som är kunnig och sedan överlämna sig helt åt deras kunskap. Tro på vad de säger och följa deras instruktioner. Varken mer eller mindre. Bara man nu hittar någon kunnig som man vågar tro på och ha tålamodet att löpa linan ut. Även om det innebär vila eller ohyggligt långdragen och tråkig sjukgymnastik.
Att göra egna bedömningar, gissningar och försök har ju inte funkat hittils. Kom igen, leta upp någon nu med en gång, tro på dem och stå ut. Se det som en utmaning i sig. Du kommer bli bra tror jag!

Karin sa...

Åh, vilken underbart vacker film. Och ja, det är något magiskt med svenska sommarkvällar. Man får inte glömma att njuta av det när man tränar, så tack för att du delar med dig av din njutning!

Läste förresten om läkarens utlåtande. Har nog inga mer kloka förslag än de du redan fått. Håller nu tummarna för att det ordnar sig med inflammationsotyget!

Benet sa...

Kul ni gillade den lilla filmsnutten.

Vurpan som Bureborn var inne på hade ju varit en kanonavslutning. I alla fall en simulerad krasch. Ha, synd jag inte tänkte på det... Hade kanske "spicat" upp filmen en aning...

Butlern kan jag lugna genom att berätta att det är ytterst, ytterst sällan som jag pratar i telefon samtidigt som jag cyklar. Det är nåt jag undviker in i det längsta. Det går ju knappt eftersom vinddraget i mikrofonen gör att personen i andra änden har väldigt svårt för att höra vad man säger. Och hjälm används på mina MTB-turer i skog och mark. Och cykelglasögon.


Lite rehabsnack nu... Läkaren som skickade mig till röntgen remitterade mig samtidigt till en sjukgymnast vid mitt besök. Jag tror inte att den läkaren kommer att att ha så många goda råd vad gäller rehab, så jag vet inte om det är lönt att kontakta honom i det ärendet.

Jag kommer som sagt att istället kontakta en klinik med sjukgymnaster och idrottsskadeläkare på måndag där jag förhoppningsvis kan få ett bra rehabprogram.

Sen är det bara att köra på med detta program. Om det blir fler lopp i år är det en bonus, annars får man ta resten av året till att lägga grunden för 2009 års utmaningar.