torsdag 26 juni 2008

Hög på naturupplevelser

Ett skånskt berg, en bergsguide och tre MTBs. I kvällningen med lågt stående sol. Slingrande skogsvägar, studsande rådjur, galopperande vildsvinsflockar, flaxande tranor. Skönt flyt på cyklingen. Skön runda. Kontrollerad andning. Dock högre puls än brukligt (pga den forna förkylningen?). Känner mig hög på livet. Hög på den vackra skogen och det vackra berget. Vilken kväll!


Tid: 1tim35min
Puls: 153/188

10 kommentarer:

Magda Gad sa...

Vildsvin och tranor? Va helt j-vla underbart!!! Träning är helt klart bäst i kombination med natur, en helt fantastisk helhetsupplevelse för både kropp och själ.
Sen mår man bra inifrån och ut.

Mr R sa...

Tack för ikväll Benet, underbar kväll,det får vi göra om snart. efter att avrundat med en helt ok EM semifinal i soffan är det dags att slagga så jag orkar med sista dagen på jobbet innan semestern.
Godnatt!

Mr R sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Benet sa...

Magda: Ja, du har helt rätt. Helt j-a wunderschönt! Rundan vi cyklade på berget idag är helt perfekt. Den ska cyklas fler gånger och även springas när tiden är mogen...

R: Tack själv. Såg 2:a halvlek av semin vilket var en riktig höjdare det med. Kul för Spanien att äntligen vara i en final igen!

Godnatt på er!

Anonym sa...

Så härligt!!
Även om de där glopperande vildsvinsflockarna gör mig lite orolig, jag är livrädd för vildsvin. Inte för att jag någonsin stött på nåt, men de lär lura även i mina skogar. Kan rikigt känna hur ledargalten (eller leder en matriark?) sätter betarna i min vadmuskel.

Anonym sa...

Förundras över hur du kan cykla i terräng och ändå hinna ha ögon för all denna ögonfröjd. Vildsvin har jag bara sett från tåget, men de lär finnas även i skogar norr om Stockholm. (Har fortfarande kvar den lite missvisande bilden från "Barna Hedenhös", där Sten och Flisa tjatar sig till en liten randig vildsvinsunge och pappa Ben kommer springande med unge i famn och en ilsken flock suggor och galtar efter sig och hela familjen flyr upp på taket. Efter detta får de nog av skogens faror och paddlar till Stockholmen och grundlägger Stockholm. Jumper berättar att hans favorit i bokserien var "Familjen Hedenhös och urlympiaden". (Det känns som om jag har kommit lite från ämnet?)).

MarathonMia sa...

Njutning i kvadrat!

Benet sa...

Bureborn: Också lite orolig för vildsvinen. Igår var de i närheten av vägarna pga utfodring från... Hmmm.. ja, vem kan det ha varit som gled omkring i Range Rovern? Skogsägaren, kanske.

Butlern: *skrattar igenkännande*
Bergsguiden berättade igår om en kompis som cyklandes kommit emellan en vildsvinssugga och hennes kultingar uppe på Balsberget. Han klarade sig, men var ordentligt skakad. De är rejält snabba (och STORA) de där grisarna.

Mia: Njutning, ja! Njöt varenda sekund igår. Ja, kanske med undantag från då jag dråsade i gruset. Stillastående. Pga de förbaskade SPD-pjucken som jag inte fick loss i tid ;-)

Johan Lindvall sa...

"Jag är avundsjuk, jag är avundsjuk"...

Jag har nog berättat tidigare om han som springer med en träpåk i handen för att kunna freda sig mot eventuella vildsvin. Eller gör som Obelix, ge dem en rejäl hurring...

Vem är bergsguiden? Är det någon van MTB-åkare som brukar köra på Berget?

Benet sa...

Bergsguiden är sambo med fru Rs kompis Lena. Han har både sprungit och cyklat en hel del på Berget. Tror han sprang med Härlövs IF ett tag.

En vildsvinsstek hade inte varit helt fel. Var det inte förresten nämnda Obelix och hans vän Asterix som brukade smälla i sig varsitt vildsvin på den lokala krogen? De brukade väl rensa de där svinstekarna helt så att enbart bröstkorgen låg kvar på tallriken? Yummie :-)