söndag 13 juli 2008

I vasstakens land

Har precis anlänt hemmet efter en vecka i ett av våra västra grannländer där vasstaken duggar tätare än förra sommarens regnskurar. En underbar vecka för rekreation med växlande väder och konstant trivsel.
Under den gångna veckan hann jag med både fyran, femman och sexan vad gäller mina tre kilometer långa rehabrundor. Två av dem i riktigt behagligt "snällt för benet"-tempo tillsammans med frun (!! :-), och en med bra fart som fick mig ordentligt trött. Belöningen efter samtliga rundor var ett dopp i det 19-gradiga Kattegatt från helt sagolika sandstränder samt en och annan "grøn".
Utöver de tre rehabiliterande trekilometersrundorna som alla sprangs på framfoten med hög löpkadens kutades det en liten barfotarunda på stranden och cyklades halvannan mil längs Nordkyststien från Hundested till Liseleje. Ett stråk jag verkligen kan rekommendera att cykla men även att springa. Jag träffade på en hel del vätskebälteförsedda långdistanslöpare på semestern. Jag följde deras strävan längs de pittoreska småvägarna med stora ögon och en längtansfull, lite vemodig, men samtidigt framåtblickande och väldigt hoppfull känsla.
Sammanfattningsvis en kalasvecka med goda besked angående benets status. Nu är det dags att försiktigt öka längden på mina löprundor.

16 kommentarer:

Dunceor sa...

Eftersom min mormor är från Danmark spenderade jag en del somrar uppe vid Skagen i mina yngre år. Jag saknar lite att åka dit.
Kanon att du har kommit igång igen och bra att du tar det lugnt och stilla. Bra uppbyggnad kommer du ha nytta av senare! Roligt du fått med frun också, sällskap är trevligt.
Tror du att du är redo tills Trelleborgsloppet (10km/5km den 30/8), vore skoj om du dök upp =)

Benet sa...

Det blir tyvärr inte Trelleborg i år. Har ett annat evenemang i pipen den helgen, årlig Golftävling i Danmark. Jag hoppas dock fortfarande att kunna springa Stockholm Halvmarathon helgen efter (6/9). Skall du springa den?

Dunceor sa...

Jag har inte bestämt mig om Sthlm halvmarathon än men det är helt klart intressant. Jag får ta och bestämma mig snart.

Anonym sa...

Säger som Dunceor - kanon att du är igång igen! Och så är du ju så klok - tar det lugnt och fint. Det här kommer att bli hur bra som helst!
Och en sån mysig semester sen, ser bara för underbart ut. Där skulle jag gärna vilja tassa omkring.

Mr R sa...

Härligt att du är igång!
Låter härligt med Danmarks turen. Jag är faktiskt också hemma så vi får ta någon tur på cykel eller varför inte en tidig golf runda eller något annat sköj?

Anonym sa...

Det är låter ju jättebra, det verkar gå riktigt bra. Har själv planerat att springa Sthlm halvmara, vi kanske ses där!

askan sa...

Ojojoj, vad kul att få läsa om härliga REHAB-träningar. Det är ju så man längtar tills aug/sep då min egen rehab börjar. Kanske skulle boka en resa några mil västerut...

Anonym sa...

Det låter härligt! Hoppas också i veckan springa några rehabvändor på hedarna längs Kattegatts strand med bad i det 19-gradiga vattnet. Eller det kanske är ytterligare någon grad varmare inne i Skälderviken. Får dock passa mig att inte känna för mycket löpglädje. Anar svagt att du är klokare än jag, när du tålmodigt håller dig till dina trekilometerspass.

Karin sa...

Det låter ju underbart! Barfotalöpning, framfotslöpning, löpning-med-frugan och rehablöpning :-) Otroligt inspirerande läsning, nu vill jag omedelbart ut och springa barfota längs stranden (men får nöja mig med 15 km på Ursvik Xtreme-bana ikväll)Det verkar som om benen är med på noterna också. Hur tänker du öka rundorna nu?

Benet sa...

Bureborn: Som sagt. Själlands nordkust rekommenderas varmt. Hoppas att du har rätt med att det "kommer att bli hur bra som helst". Ljuv musik...

Mr R: Yes. Let's! Skall bara bli fri från den något rossliga halsen först. Hostiga medresenärer kan vara ett gissel... Jag hör av mig.

Medeldist: Jag hoppas, hoppas att min plan ang Sthlm Halvmara går i lås. Det hade varit skitkul. Och då får vi ses. Fest på St Ess kanske ;-)

Askan: REHAB-rundor är kanske inte mitt första val om jag verkligen kunde välja. Ett rejält långpass eller en svettig fartlek ligger nog mer inom mina preferensramar. Men, herregud, just nu är jag överlycklig att överhuvud taget ha kommit igång lite igen. Utan smärta dessutom! Hur gick det förresten i Sövde? Eller det var kanske nästa helg?

Jumper: Att jag skulle vara klokare än du håller jag definitivt inte för sant. Jag är dock något överraskad att jag lyckats hålla mig inom 3-kilometersgränsen under sex konsekutiva rundor. Har jag kanske äntligen lärt mig något? Skälderviken låter lockande. Får se om jag förärar(?) min bekant och hans sommarstuga ett besök i sommar. I sådana fall kanske vi springer på varandra. Hade varit fasligt kul. En svullen hälsena möter ett inflammerat Ben.

Karin: Ja visst är det underbart. Tänk att kunna klämma in så många sorts löpningar på sammanlagt dryga milen...
15 kilometer på Ursvik Extreme-banan låter ju som en liten munsbit för Snabb-Karin. Det grejar du galant. Lycka till!
Planen för min egen del vad gäller ökningen av rundorna är inte helt spikad, men det lutar åt att förlänga dem till en halvmil, och behålla det relativt moderata tempot.

Johan Lindvall sa...

Härligt Benet!
Så frun fick också följa med. Det är alltid trevligt med sällskap. Jag trodde belöningen var en pilsner efter utförd löpning.
Har analyserat mitt eget löpsteg och insett att jag springer naturligt på framfoten.
Snart dags för en Hovdalatur, är sugen på att upptäcka de stigarna med dig som guide.

Benet sa...

Framfotsfotografen: Det blev ju definitvt øl också efter löppassen. Grøn øl :-)

Hovdala är givet i sommar. Dock vet jag inte om jag kommer att vara en speciellt bra guide eftersom jag inte kom så långt förra (och enda) gången jag varit där. Men vi far upp där och ser vad som händer. Är vi riktigt smarta frågar vi om MTB-virtuosen M vill följa med... Hovdala är hennes "bakgård".

tillbakatillutmattning sa...

Trevlig fortsatt löpsommar på dig! Fina bilder!

Benet sa...

Tack för det, tillbakatill...
Trevlig sommar på dig själv!

Helena sa...

Härligt att allt känns bra! Och det hjälper kanske att springa i sån härlig miljö:) Håller tummarna för fortsatt härlig träning!

Benet sa...

Miljön var helt underbar. Nästan i klass med er vistelse på Muskö som såg helt magisk ut på dina och MarathonMias bilder. Tack för dem!

Träningen kommer snart igång igen. Bara jag blir av med det sega som för tillfället parkerat sig i halsen...