måndag 1 september 2008

30 kilometer med schwung

Kan man inte springa får man gå. Och gick gjorde jag i helgen. På ofattbart vältrimmade, välputsade fairways och greens. Under dagarna tvenne i strålande solsken spelades nämligen årets upplaga av DenSwe cup på Simon's Golf Club utanför Humlebaek i Danmark.
Sammanlagt avverkades 54 hål vilket motsvarar en tillryggalagd sträcka på i runda slängar 30 kilometer. Jag var lite orolig för hur min stukade fot skulle reagera på denna ganska ansenliga distans men kan glatt meddela att det faktiskt gick riktigt bra. Visst hade jag lite ont under lördagen, speciellt då jag blev tvungen att både gå och stå i obekväma nerförs- och sidlutningar, men det var ingenting som störde alltför mycket.


På söndagen kändes det bättre i foten vilket smittade av sig på spelet som under finaldagen började fungera riktigt hyggligt. Så pass bra att jag lyckades upprepa fjolårets bedrift och stod som totalsegrare efter de tre varven.
Som en liten bonus kan nämnas att jag spelade alla 54 hålen med samma boll! När hände det senast?


Slutresultat
1. Benet 79
2. Tony 76
3. Morten 74
4. Rille 61

8 kommentarer:

gullfot sa...

Ey, grattis!! Och tre mils promenad är banne mig inte fy skam heller. Ungefär mitt tempo skulle jag tro ;-)

Karin sa...

Tre mils promenad är minsann inget dåligt träningspass :-) Jag är dessutom ruskigt imponerad av att du behöll samma boll på 54 hål, wow!

Magda Gad sa...

Grattis, snacka om träffsäker kille!

Anonym sa...

Då har jag ett förslag till ny kombinationssport som testar ditt sinne för humor och kanske avslöjar min respekt för golf...

Parkour-Orienterings-Golf:
Var hålen är placerade vet du inte förrän du får kartan, sedan är det bara att få bollen i hålen i rätt ordning.
Bara tid räknas, antalet slag har ingen betydelse.

MarathonMia sa...

Grattis! Härligt att behålla hedern, vinsten och sätta "skräck" i motståndarna. De är säkert psykade till nästa år redan!

Benet sa...

Tack allihopa för gratulationerna! Det kändes rätt coolt att stå som slutsegrare i år med tanke på att jag låg 9 slag efter inför sista rundan. Skam den som ger sig... Jag spelade faktiskt riktigt bra golf under söndagen vilket alltid är kul. Sedan var ju mina medtävlare artiga nog att samtidigt spela något mindre bra. Bugar och tackar :-)

Hz: Parkour-Orienterings-Golf säger du? Ja, det skall ju vara din härligt skruvade hjärna som kan komma på nåt sånt. :-)
Det låter faktiskt riktigt spännande, men jag skulle absolut vilja ha kvar antal-slag-räkningen. Utan den blir golfmomentet relativt meningslöst. Däremot är kombinationen slag och tid riktigt intressant. Borde testas inom kort!

Anonym sa...

Jag spelar (uppenbarligen!?) inte golf, men... Avlägsna Parkour/Orienterings-delarna tills vidare. Alla sporter är töntiga om man tar dem på allvar (och en del är ännu töntigare). Du ska alltså springa banan. Du ska springa med klubbor. Du kommer att behöva beakta antalet stopp för att lugna ner andning och gå in i koncentrerad "golf-mode" för att få bra totaltid. Dvs du har incitament att minimera antalet slag även om det enbart är tid som räknas. I puttningssituationerna får du för din egen självkänsla se till att det inte urartar till gräsbandy. Glöm inte att ladda upp videoklipp från eventet!

Benet sa...

Detta skall göras! Absolut. Tidig morgon eller sen fredag/lördagkväll för att undvika att "springa" på någon annan på banan.

Special-mini-bag (typ lättviktigt papprör med tight ryggsäcksfäste...). Minimalt/Optimalt med klubbor i bagen (intressant avvägning vikt/klubbvariation).. Icebugskor för bra komfort kombinerat med bra fäste.

Skall bli kul, det här... Får se när jag kan planera in det och om någon är med på en utmaning.

Det skall noteras att något liknande (givetvis) har gjorts tidigare. Bland annat kommer jag ihåg två snubbar som kollade hur många hål som hanns med på ett dygn. Dessa två gick/sprang i samma boll (=sällskap på golfspråk) och lyckades avverka 10 rundor + 10 hål på dygnets ljusa timmar, vilka var många då detta utfördes runt midsommar. Dessutom med riktigt bra scorer. Coolt.