söndag 6 april 2008

I pusslandet

De gångna dagarnas strilregn har gjort att det bildats en hel del vattenpussar på fältets grusvägar. Egentligen säger vi skåningar väl helst vattenpölar, men pussar låter faktiskt mycket trevligare. Och trevligt var det idag. Skönt väder. Härligt ljus och trivsamma ljud under tassrundan. Fälten är mycket grönare nu än bara för några veckor sedan och ljudet av fågelkvitter blir allt intensivare för varje dag som går.


Uppvärmningen i form av en promenad som inledde löppasset var längre än vanligt (knappt en kvart) och utfördes enligt Maffevis så att pulsen sakta jobbade sig från "knyta skor"-puls till närheten av aerob maxpuls.


Joggingen som sedan tog vid, gjordes till vissa delar på (för mig) outforskad mark. Bland annat så leddes jag via en stig fram till en gammal militär styrketräningsstation med stocklyftsanordningar, ställningar att göra "chins" i samt bord/bänkar för situps och ryggresningar. Det väckte gamla minnen till liv. Det var riktigt längesen man var en av kronans beväringar. Tänk om man förvaltat den fysik man hade på den tiden lite bättre. Då hade jag befunnit mig i en helt annan löpdivision idag...


Dagens pass liknade till stora delar det som jag utförde i onsdags och fredags. Nätt, nätt med Maffepuls. Allt för att vara så snäll som möjligt mot min soleus under återuppbyggnad... Dock lite högre intensitet idag, och mer slalomlöpning för att undvika att trampa ner i någon av alla pussar. Försiktig ökning av mängd/intensitet är receptet.


Tid: 32 minuter
Puls: 141

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är så imponerad av din positiva inställning! Precis så ska man förstås ta sin rehab. Och dina tassepass låter så mysiga. Klart det var pussar du studsade runt, låter så mycket trevligare än pölar. Man vill liksom hoppa lite i dem!

Karin sa...

Härligt att varje runda verkar bli utropstecken numera. Hoppas att det fortsätter spikrakt upp mot Formen!
Puss-löpning låter så oändligt mycket mysigare än löpning bland vattenpölar... :-)

Anonym sa...

Pöl eller Puss är kanske en humörfråga. Pölar gillar man inte men Pussar är härliga !

Fint pass, håller med de andral, imponerad av din inställning, inspirerande !