onsdag 2 april 2008

Tasselitass

Vilken härlig kväll! Vilket väder! Det är vår i luften. På allvar. Idag var jag bara tvungen att komma ut på fältet för att testa vaden min. Sagt och gjort, efter matlagning och ätning och snackning med kidsen, så var det jag som gav mig ut på en liten tasserunda. Den inleddes med en kilometers rask promenad och följdes sedan av en riktigt lugn och beskedlig tasslöpning.


Efter halvannan kilometer och en mängd olika tankar började jag fundera på hur ett tasslöpsteg som jag just nu ligger inne med verkligen ser ut. Hmmm, det finns väl bara ett sätt att ta reda på det, tänkte jag. Genom att filma det förstås. Fram med mobilen. Nu skall den lufsande, tassande och rehabiliterande långskånken filmas.... aaaand "Action!"
En dryg halvtimme senare var jag hemma. Just nu ber jag en stilla bön att vaden pallade dagens tasspass.


Total tid (inkl uppvärmning): 34 minuter
Puls: 130

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det såg väl skapligt ut. Eller hur?

tillbakatillutmattning sa...

Det ser ju fint ut det där!!!

Johan Lindvall sa...

Jag undrar eftersom du sprang...äh, vem filmade...?;-)

Skönt att du kan springa lite försiktigt igen, jag håller tummarna. Vårvädret gör säkert susen på din vad.

Anonym sa...

Kul! Men klipp och allt... och sånt... Och löpsteget såg bra ut...

Kul!

Anonym sa...

Man kunde rikgt höra tassandet, schip, schop, schip, schop. Vackert.
Måste testas, det där med att filma löpningen, hur klippte du ihop det ?
Höll vaden ? Håller tummarna.

Benet sa...

Jaja, fint och fint :-) Men det gick i alla fall att "springa" lite nätt och det är ju riktigt positivt! Och det är ju ganska intressant att se sig själv tassa på film. Det tillhör ju inte vanligheterna (för mig i varje fall...)

Inga känningar i vaden idag vilket jag är riktigt lycklig över. Tror dock att jag väntar ett par dagar innan nästa tass-pass och nöjer mig med att stretcha lite försiktigt idag. Man är ju livrädd att man skall sabba nåt igen.

Till frågan om hur jag klippte ihop den lilla filmsnutten blir svaret: iMovie by Apple. Thank you Steve Jobs :-)

Otroligt smidigt. Tror inte jag spenderade mer än 5 minuter framför iMacen innan klippet var klart. Från telefon till Mac via Bluetooth, 1 minut. In med de två klippen i iMovie, 1 minut. Titta igenom klippen och välj ut de delar som skall vara med i filmen, 2 minuter. Exportera till MPEG4, 1 minut.

Det är härligt när nåt som borde vara enkelt också verkligen är det.

Karin sa...

Åh, så mjukt det såg ut :-) Avspänt och ja, tasselitass! Kul att vaden håller också. Blir lycklig av att läsa att du verkar vara tillbaka-for good! :-)

askan sa...

Wow, videoblogg! Såg ju riktigt schysst ut, men vad vet jag hur ett löpsteg ska se ut. Fick i dag reda på att mitt eget är uselt... Hoppas att din vad skärper till sig nu så vi får se fler sköna videoklipp!

Anonym sa...

Jag tycker du tassar fint, i vackra tassemarker dessutom! Och så härligt att vaden håller sig på mattan!

För att inte tala om hur kul det var med en lite filmtajm. Undrar om man skulle våga sig på att föreviga det egna löpteget? Kanske bäst att låta bli, så kan man leva kvar i ev. villfarelse att det är högt å fint. :-)

Benet sa...

Ja, vi får se vad hur det känns vid nästa pass, som jag tänkte genomföra i ungefär samma tass-tempo som detta. Jag hoppas och tror att vaden tål det. Sen får vi se hur pass mycket jag kan öka tempot framöver. Spännande värre!

Hade faktiskt varit riktigt intressant att filma och studera sitt löpsteg då man kan springa ordentligt igen. Eller? Bureborn har kanske rätt, förresten. Det är kanske bättre att leva i villfarelsen att det ser bra ut... ;-)