måndag 28 januari 2008

Förkylt

Näsan rinner, halsen killar, ögonen känns grusiga, nysningarna duggar tätt, och hjärnan känns som den är inlindad i fetvadd.


Kort sagt: Förkyld.


Kanske lika bra det förresten med tanke på att jag fortfarande har lite problem med vänster underben och har lovat sjukgymnasten så sent som idag att vänta med löpningen tills det känns helt smärtfritt vid belastning.


Medicinen för benet är stretching, anti-inflammatoriska preparat och vila. Medicinen för förkylningen är vatten, C-vitamin, Strepsils och vila. Så det vettigaste att göra just nu är nog att gå och lägga mig. Förmodligen kommer jag att drömma om att jag snörar på mig skorna och "svävar" ut på fältet eller ner i björket, eller upp mot Råbelövssjön i ett skönt långpass. Just nu känns allt det där ganska avlägset.


Host. Atjoo! Snörvel.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fetvadd - just så brukar det kännas. Fast jag har inte haft ord för just det tillståndet tidigare. Tycker synd om dig! Testa att komplettera c-vitaminen med vitlök. Mycket vitlök. Och undvik social samvaro :-).
Klok inställning förexten - inget ont som inte har något gott med sig.

Benet sa...

Vitlök var det ja! Det äter jag med glädje. Som tur är så har jag ett eget kontor på jobbet, så jag behöver inte ens tänka på mina stackars kollegor varken vad gäller mina nysattacker eller min vitlöksodör :-)

Jag hoppas, hoppas att jag är ute i spåren snart igen...

Anonym sa...

Krya på dig!

Benet sa...

Tack Henke! Får hoppas att det är en vanlig "bonnaförkylning" som går över på några dagar...

Anonym sa...

Vad är din status nu då? På bättringsvägen?

Benet sa...

Hallå Henke. Jepp, på bättringsvägen, tackar som frågar :-)