onsdag 30 januari 2008

Fortfarande ont

Förkylningen kan inte riktigt bestämma sig. Ena stunden känns det som att den är på väg bort, nästa stund känner man sig åter vissen och seg. Kasst!


Och vänster underben ömmar fortfarande på ett mycket märkligt sätt så fort jag belastar under löpliknande former. Vid hämtning från dagis/fritids idag tyckte lillan att vi skulle springa till parkeringen för att slippa bli blöta i regnet. Jag följde hennes order i hopp att jag skulle upptäcka att jag nu faktiskt kan springa lite lätt utan att det hugger för varje steg jag tar. Men icke. Mög!Tänk att istället få skriva ett inlägg om ett skönt distanspass på fältet, en rolig fartlek i björket eller ett utmanande testpass på idrottsplatsen...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Veliga förkylningar är det värsta (nåja) som finns! Svärfar brukar rekommendera en mugg hett te spetsad med dubbla mängden whisky. Intages i skållhet bastu. Dan därpå är man sjuk som sjutton, men sen blir man frisk. Påstår han.
Jag har aldrig vågat testa :-).

Dags för återbesök hos sjukgymnasten?

Anonym sa...

Mörker.
Jag har hittat hit via några andra löparbloggar och följer din benskada med stort intresse.

Förkylningen känns väl inte så farlig men skadan kan bli långvarig om du inte får ordning på det. Min löparkollega är inne på femte viloveckan pga en taskig hälsena och han har svår löparabstinens.

Ta't vackert!

Benet sa...

Ja, just nu känns det lite mörkt. 20 meters lätt jogg tillsammans med en 5-åring tvärs över en bilparkering har förvärrat skadan och nu är smärtan vid belastning tillbaka och den svårdefinierade "värken" som uppstår emellanåt vid vila.

Det känns som om det är något som svullnar "mitt inne i" underbenet och som när benet belastas trycker på nerver och annat som gör att det smärtar. Jag tänker mig det som en liten gummiboll. Om man trycker på den uppifrån så buktar den ut på sidorna och träffar då någon öm punkt inne i benet.

Jag skall träffa en ortoped imorgon i annat ärende och ska dryfta mina teorier med honom. Om inget annat får jag göra som bureborn tipsade om: Göra ett återbesök hos sjukgymnasten. Det här börjar bli riktigt drygt nu...

Tack för er omtanke, bägge två.

Anonym sa...

Det där med envis förkylning känner jag igen..Toppade ju dessutom med lite magsjuka... Nåja imorrn så ska jag ut igen.

Skit också med ditt ben. Läskigt som sjutton att det helt plötsligt bara kan bli sådär. Fredagsbönen i spåret skickas till Benets ben ;-)

Anonym sa...

Hm? Det där med en känsla av svullnad inne i underbenet har jag upplevt. Eller ngt liknande i alla fall. Den samlade läkarvetenskapen kom den gången fram till att smärtorna nog berodde på en inflammerad senskida.
Men i ärlighetens namn tyckte jag mest att de kliade sig i skallen... Rådet jag fick var vila, vila, vila. Och lite Voltaren. Hur frustrerande som helst - lider med dig!

Förexten. Vad händer om du försöker dig på en tåhävning?

Benet sa...

Skönt att höra att du är bättre igen SlimSlender! Tackar för förbönen :-)

Bureborn: Tåhävningar går alldeles utmärkt! Det ger inga smärtor alls. Det som ger mig smärtor är dels när jag belastar vänstran med böjt knä (simulerad löpstegslandning) och sedan när jag släpper på belastningen (simulerat löpfrånskjut). Då är det precis som om nånting inne i benet (en liten skumgummiboll) först trycks ihop (Aj) och sedan "fjädrar" tillbaka och trycker på ett område som gör att det smärtar igen (Aj). Helskumt!

Frustrerande är ordet!

Dags att bege sig till simhallen igen... Men inte ikväll. För då skall jag njuta av livet i form av tysk mat och tysk Weissbier tillsammans med några tyska och halvtyska vänner.

Anonym sa...

Så bra att tåhävningarna funkar - då har du nog ingen bristning i gastrochnemiusmuskelns (!) inre del. Sånt vill man inte drabbas av.

Och jag är rätt säker på att du inte behöver oroa dig över blodproppar heller. En sån har jag haft. Känns verkligen inte som någon skumgummiboll :-). Det där låter verkligen helskumt.

Ha en riktigt, riktigt trevlig tysk afton! Det är du värd!

Proppman sa...

Ont i benen är aldrig bra, de är ju löparens verktyg. Jag hade riktigt ont i mina benhinnor för några veckor och då provade jag med olika ilägg med dämpande effekter. Men de funkade inte alls så då köpte jag nya skor istället och då försvann värken helt.

Mot förkylningen tycker jag att du ska äta vitlökskappslar. Ta många från början, man får taskig andedräkt med de funkar.

Krya på dig!

Benet sa...

Vill börja med att tacka för alla omtänksamma kommentarer.

En av deltagarna på kvällens tysk-afton är före detta sjukgymnast och han och jag hade ett långt intressant snack om mitt underben och mina problem. Han trodde stenhårt på en överansträngning i någon av de små inre musklerna i underbenet. Resultatet av överansträngningen skulle enligt dessa teorier ha blivit en svullnad i en av musklerna i ett relativt trångt rum i benet, vilket då skulle göra att muskeln blivit "för stor" för sitt "compartment" inne i benet. När muskeln blev tvungen att "flexa", dvs spänna sig vid en belastning skulle den i och med svullnaden bli så stor att den inte fick plats i sitt naturliga rum. När belastningen släppte och muskeln skulle få vila lämnade den sitt rums "väggar" och drog ihop sig, vilket enligt vår/hans teori skulle innebära ytterligare ett ömmande/smärtande övergångstillstånd.

Ja, herregud vad många intressanta teorier som kommer fram när hjärnan eldas på av tysk Weissbier. Dock tycker jag att teorierna låter mycket, mycket trovärdiga. Vi får se vad jag tycker i morgon... :-)

Gute nacht!

PS. Förkylningen verkar ha gett med sig nu. Alltid något... DS.

Anonym sa...

Med Weissbier kan man lösa världens problem. Dryck för gudar =)

Det han pratar om är ju lite intressant, det finns ju något liknande som man måste operera bort (min flickvän har gjort det). MEn det gav sig mer sken som kramp utöver smärta i underbenen.

Vi får hoppas det löser sig så du får komma ut och springa igen =)