tisdag 19 februari 2008

Junklaps, 1500 meter

Har precis avslutat ett riktigt "junkmilespass", fast i bassängen. 1500 meter fick räcka idag, sen var jag helt avtrubbad av tristess. Mönstret såg likadant ut som vanligt, 5 x 300 meter, varav tre set med bröstsim och två med frisim. På banorna bredvid var det simträning för killar och tjejer som verkligen kunde simma. Tjo vad det gick. Jag försökte hålla jämn fart med dem vid ett par tillfällen, men det var stört omöjligt. Och trött blev jag, riktigt trött, vilket ju i och för sig var positivt.


Det skadade benet känns lite annorlunda idag. Smärtan är inte koncentrerad till en enda punkt inne i benet längre, utan det känns som hela nedre vänster underben (runtom) är lite "trött". Jag vet inte om det är ett bra eller ett dåligt tecken, men jag tror att det kan ha att göra med cykelturen igår då benet ändå fick jobba en del. Kanske är benet på gång att läka ordentligt och det är därför det känns annorlunda idag gentemot igår. Man kan ju alltid hoppas.

4 kommentarer:

Karin sa...

Först och främst: tack för grötlänken! Påminner om den gröt jag redan äter, fast jag har inte provat hirs... än! :)
Hur känns vaden idag? Säkerligen så att den reagerade på cyklingen och det är nog positivt, tror jag.

Benet sa...

Varsågod! Gröten är kanon. När man väl har hittat alla ingredienser och blandat ihop dem, så är det både enkelt, nyttigt, mättande och faktiskt riktigt gott ;-)

Vaden känns bättre idag. Det är knappt man vågar säga det högt, men det känns som att det går på rätt håll nu... Det känns också som att det är läge för ett nytt testlöp till helgen, och med tanke på hur det känns idag så är sannolikheten större att det kommer att gå bättre än senast. Men, jag vågar som sagt inte ta ut något i förskott...

Anonym sa...

Alla laps är "junklaps" ;-)
Blir lika imponerad varje gång jag läser om dina simturer. Jag är livrädd för skador på ben, knän, fötter - allt som skulle kunna innebära att bara simning återstår som alternativ tränignsform. Finns det handtrampade cyklar?

Gissar att du känner ditt envisa ben rätt bra vid det här laget. Så du känner säkert rätt - du håller på att bli bra! Behöver väl inte komma med några snusförnuftiga råd om att du ska ta det varligt på testrundan? ;-)

Benet sa...

Jag lovar att ta det varligt, var så säker :-)
Det pirrar i kroppen bara jag tänker på att få ge mig ut i spåren igen. Jag hoppas att "this is it!". Att nu är det över (för den här gången).

Ikväll är det tänkt att jag skall köra ytterligare ett pass i kloret. Jag hoppas att det blir det sista på ett bra tag.