onsdag 6 februari 2008

Kvällssim 1,5 km

Efter en lång dag på jobbet bestämde jag mig för att låta hela kroppen och inte bara fingrarna få jobba lite. Jag gav mig av till badhuset för att simma. Jag anlände ungefär en timme innan stängning och hoppades att det vid den tiden på dygnet skulle vara lugnt i bassängen. Min önskan uppfylldes. En av banorna trafikerades bara av en ensam snubbe. Faktiskt samma gummimössklädde snubbe som jag delade bana med sist jag simmade. Han körde på med sina gula handpaddlar, ömsom frisim, ömsom rygg.


Jag dök i och började med att köra 12 längder bröst. Sedan följde ett frisimsavsnitt på 16 längder. Efter det ytterligare 12 bröst och den första kilometern var avklarad. Därefter körde jag varannan bröst, varannan frisim i den resterande halva kilometern innan jag bestämde mig för att ge upp. Varannansimningen var faktiskt riktigt skön, och hade jag haft mer tid skulle jag nog kunna köra på i det mönstret en bra stund till. Jag ligger mycket bättre i vattnet nu i frisimmet och kan faktiskt hålla bra tempo i bröstlängderna samtidigt som jag återhämtar mig inför nästa frisimslängd.


Jag försöker tycka att simning är kul, men har ganska svårt för det. Eller, simningen i sig är väl ganska okej, men jag vet inte. Hela upplevelsen i badhuset är ju så långt ifrån den sköna känslan som infinner sig vid ett mysigt distanspass, eller ett riktigt grisjobbigt kvalitetspass. Simning och löpning är två så skilda ting och upplevelser att de inte ens är jämförbara.


Snälla vänster underben. Ge upp nu, och bete dig som ben i allmänhet. Pretty please! With sugar on top!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Trist att vänsterbenet forfarande krånglar. Hur ser prognosen ut ? Hur lång tid tror du att du behöver fortsätta med simningen ? Även om jag är impad av din simning så förstår jag att du är trött på den. Du får se det som en träning i tålamod...

Benet sa...

Prognosen är oviss. Just nu har jag ingen aning om hur länge min kropp behöver på sig för att vila sig i form. Eller om jag behöver aktiv hjälp (mediciner/massage/andra stretchövningar). På söndag är det tre veckor sedan som underbenet bröt ihop.

Simning är, precis som du säger, mest träning i tålamod eftersom det är så förbaskat enformigt. Jag fick frågan vad jag tänker på då jag simmar, och jag måste svara att jag inte tänker speciellt mycket. Jag håller reda på antalet längder, och fokuserar en del på hur jag ligger i vattnet och hur jag andas. That's it. Eftersom man till stor del har öronen under vattenytan och de synintryck man får utgörs enkom av vit och svart kakel, så är man ganska så "avtrubbad" och det känns lite som om man befinner sig i sin egen lilla bubbla. Skumt.

Anonym sa...

Jag får ångest av simhallar. Det ekar skrämmande, det luktar mystiskt kemiskt, det finns vatten i dem, för mycket vatten :-).
Imponerad av att du övervinner motståndet och klarar längd efter längd. Duktigt!

Jag tycker det där med aktiv hjälp låter vettigt. Vila i all ära men ibland krävs "hårdare" tag. Kanske dags för återbesök?

Anonym sa...

Jag skulle gå och simma idag och hade kommit två steg utanför dörren men då kände jag hur osugen jag var på simma så jag gick tillbaka in. Sen gick jag ut och sprang istället. 6,58km och benen höll.
Jag var även på löplabbet och fixade tid för inlägg, de trodde om tre veckor så kan jag komma till deras lirare som fixa sånt.
Och jag hann lämna in min macbook. Man hinner med mycket när man är ledig =) Och nu dricker jag en Paulaner =)

Benet sa...

Bureborn: :-) "Simhallsångest"... LOL!
Jag har sagt till mig själv att om det inte är bättre på måndag så blir det ett samtal till Motions- och Idrottsskadeenheten igen. Nu måste det till lite hårda tag...

Dunceor: Låter som att du haft en höjdardag. Jag är precis på väg till simhallen (har tyvärr inte nåt löpalternativ att ta... än...). Vad skönt för dig att benen höll! I eftermiddag skall jag ut och promenera med mina nya inlägg. Det hade jag behövt göra även om mina ben varit i god form för att vänja mig vid inläggen. Ortopeden berättade om löpare som fått sina inlägg och sedan direkt gett sig ut på långpass med de nya inläggen. Dessa stackare har fått ont. Rejält ont... Det gäller att ha is i magen, även vad gäller inlägg. Inte lätt för hialösa skåningar :-)