fredag 13 mars 2009

Kortintervaller from hell

Bloggrubriker kan ibland vara lite småknepiga att "hitta". Dock inte idag. 400-metersintervallerna höll på att fullständigt ta knäcken på mig. Sprang dem nere i björket på en bana som jag med hjälp av Polaren mätte upp till cirka 400 meter. Banan är en del av en slinga på ungefär 650 meter, vilket gav mig en gå/joggvila på 250 meter mellan loppen.


Måltid per 400-lopp: 85 sekunder, som vanligt enligt Mäster själv. Efter knappt tre kilometers uppvärmning och tre stycken hundrameters-strides störtar jag iväg på den första repetitionen.


Håller nästan på att krokna efter halva sträckan. Har jag kanske gått ut för hårt? Förmodligen. Stapplar i mål och kollar klockan: 87 sekunder. Fy fan, det här blir jobbigt. Är Mäster helt från vettet? Lunkar de 250 metrarna till starten på nästa varv. Resultatet av resterande repetitioner synes nedan. Kan berätta att det var slitigt idag. Blodsmaksslitigt.
Slutligen vill jag önska alla sextimmarslöpare LYCKA TILL i Skövde i morgon!


Hade någon i kväll frågat mig vilket jag hellre gjort; sprungit ytterligare en repetition eller sex timmar i Skövde i morgon, hade jag nog fasen valt Skövde...

9 kommentarer:

Dunceor sa...

Själv blev det 6*800m på bana men håller med, hade fan hellre tagit Skövde =) Bra fart annars. Blir nog kort-intervall för mig nästa vecka, har aldrig testat 400m intervaller. Blir spännande.

Karin sa...

Men du orkade! Du var jämn! Starkt gjort :) Resultatet kommer inte att låta vänta på sig, jag ser fram emot SM med stor spänning!
(För övrigt intonerade jag fel på Polaren och läste polaren, som i kompisen, istället...)

Benet sa...

Dunceor: Ja, intervaller är sjukt jobbigt. I mitt fall faktiskt lite illamående-framkallande...

Karin: Ja, jämn var jag. Så in i hoppsan jämn. Klockade mig på 1.30 i stort sett varje repetition. Har insett att jag inte är speciellt snabb. Sz's föreslagna tider på kortintervallerna känns för tuffa för min del...

Och som du säger. Jag fullföljde! Och det kändes förbaskat skönt då jag kom hem och höll fredag :-)

Dunceor sa...

Bara bekräfta att det är kl 11 idag som gäller. 7-8km i lugnt tempo bort mot St Hans?

Benet sa...

Stämmer alldeles perfekt. 11.00 utanför er huvudentré.

Dunceor sa...

Kanon!

Snorkkis sa...

Oj oj oj... borde verkligen köra sådana intervaller snart! Kanske inte lika många, men i alla fall... Bra jobbat!

Anonym sa...

Snabbt och fint. Och tänk sen vilken karaktär du byggde. Bravo!
Själv är jag alldeles för njutningslysten och bekväm - jag lägegr av när jag anar blodsmaken...

Benet sa...

Snorkfröken... Jag hoppas och tror att de gör nytta. De är som sagt sjukt jobbiga. Så nåt måste de ju ge :-)

Bureborn: Ja, att göra ytterligare en repetition skulle nog kräva hot om rejält våld eller löfte om något riktigt trevligt... Jag var gött SLUT. Men lite stolt att jag tog mig igenom (dock ej på Sz's föreslagna 85 sek/lopp men ändå)