måndag 4 maj 2009

Om Maskros och Klordoft

Det är vår, ja nästan sommar, i luften. Maskrosorna lyser ute på den torra gräsmattan och liksom kallar på uppmärksamhet att ta ett krafttag där ute i den inhängnade myllan.


Men jag gör som Carl-Anton. Jag låter maskrosorna finnas och annat i trädgården snällt vänta. Jag har nämligen två löprelaterade evenemang att fokusera på i första hand. På grund av den förbannade ischiasen så är jag hänvisad till styrketräning och alternativa löpaktiviteter vilka på senaste tiden inneburit en hel del spenderad tid i klorerat vatten.


Djupvattenslöpning är, hur ska jag uttrycka det, intressant. Man känner sig som en hyfsat udda figur då man glider genom vattnet i super-slow-motion samtidigt som man frustar som en vårbrunstig tjur, kippar efter andan och försöker undvika otrevliga kallsupar från de sporadiska småvågor som emellanåt gungar förbi som resultat av tonåringarnas vattenbombande.


I helgen körde jag två intervallpass i bassängen. Ett med långa 5-minutersintervaller och ett med korta 1.30-intervaller. Båda lika jobbiga som sköna. Härligt att få bli rejält andfådd igen. Det känns som att detta kommer att få bli min huvudsakliga träningsform åtminstone ytterligare en vecka. Då skall jag vara redo får lite landlöpning igen. Och då skall jag minsann förära Sveriges andra stad med ett löpande besök.

11 kommentarer:

Dunceor sa...

Mm det börjar bli dags för oss att ta oss an St Hans igen någon gång.

Krya på dig och sköt rehab och liknande så kommer du komma tillbaka stark och redo för dina kommande lopp.

Benet sa...

St Hans, ja... Hade inte varit helt fel! Var ute och provade kroppen igår på fältet hemmavid. En halvmil i 6:15-tempo. Funkade. Men inte helt symtomfritt. Kommer att köra på med vattenlöpningen ett tag till. Och mag/ryggövningar.

Du har förresten inga tips om hur man kan göra mag/ryggövningar "roligare"?

Ställde samma fråga till naprapaten, men fick ingen roligt svar.

Dunceor sa...

Jag har en drös rygg/mage-övningar som jag fick av min naprapat men jag har slarvat med dem. De är så jobbiga så jag har dragit mig för att göra dem :P Jag tänkte sparka igång http://www.twohundredsitups.com/ utmaningen ikväll.

Anonym sa...

5 pushups, 5 squats, 5 sit-ups - 20 rounds. Ta tid och jämför med en annan dag, Helkul ;-)

Eller gör samma sak med valfria rygg/magövningar. Gör man det på tid så blir det roligare, tycker jag, då har man ett mål på något vis, mer likt löpning på det viset..

Benet sa...

Dunceor: 200 sit-ups. Fy fan. :-) Det låter ju nästan tuffare än 100 push-ups. Hmmm, man borde... Kör hårt!

Peter: 20 rounds!!?? På tid!? Jesus, antar att man är fett snurrig i huvet efter en sån urladdning... Skall testa det en dag när jag känner mig mogen. TACK för tipset! Borde kanske kolla på lite Cross-fit till sommaren.

gullfot sa...

Vad är det för slags wetvest du använder? Är det en sådan som är som en slags heldräkt för bålen, eller en sån där platta som man spänner runt midjan?

Benet sa...

Fredrika: Typ en sån här.

Anonym sa...

Haha! jag ser ditt frustande jag sprattla fram i bassängen. Ser lite kul ut faktiskt.
Men vad gör det om man ser lite rolig ut, huvudsaken man får bra träning!
Vattenlöpning är garanterat bättre än cykling, om man under rehan vill att krppen ska komma ihpåg hur man springer. Jag vågade mig på ett par första löpsteg i förrgår och i morse (2K). Kändes konstigt och vingligt. Det gjorde visserligen inte ont, men vaden är stel och kraftlös. :-(

Dunceor sa...

Fan du behöver komma tillbaka och springa. Jag tänkte satsa på lunchlöpning idag men jag tappar all motivation och tog inte med mig mina kläder. Jag behöver någon att bestämma tid med så jag kommer ut =)

gullfot sa...

Hu. Jag hade hoppats på den enklare varianten som man verkar kunna få för en dryg femhundring. De där helvästarna verkar gå loss på tre hela lakan!! Din kompis badmästaren är inte sugen på att sälja ett avdankat damexemplar också? ;-)

Benet sa...

Tre lakan? Det var som fan. Hade jag skolat köpa själv, hade jag nog kört på ett flytbälte. Antar att jag kan norpa ytterligare en väst då badhuset köper in nya... när det nu sker...