fredag 22 maj 2009

Rehabfokus i poolen

Läste ni Mårten Klingbergs "Finish Line"-krönika i senaste numret av RW? Jag hade exakt en sådan dag idag. I rehabens tecken för att skona ryggen och spara benen begav jag mig till stadens badhus för lite långa intervaller. Jag var lite skeptisk med tanke på dagen (Kristi Himmelfärds-klämdag, alla barn lediga från skolan, kan vara förbannat trångt i bassängerna). Mina farhågor besannades. Ett tag tänkte jag strunta i alltihopa, åka hem, sura lite och få ännu mer panik innan StM.


Men nej, jag stannade. Började med att simma. Tjugo minuter i hyfsat tempo för att få igång kroppen. Sedan på med västen och ner bland vattenbombande barn och alla möjliga flytetöj som barnen både red på och sprattlande klamrade sig fast vid. Planen på 7 x 5-minutersintervaller med en minuts vila såg ut att vara mer än hotad. Hur fan skulle det här gå till?


Det gick. Blev bara påsimmad/påhoppad/nerskvätt ett par gånger. Försökte ha full fokus på löpningen, vilket var en STOR utmaning de första repetionerna, men blev faktiskt lättare och lättare även om bassängen blev mer och mer befolkad. En sak är säker. Om ett marathon kräver att man måste ha förmågan att "stänga av" och bara köra på så är jag förberedd. Ordentligt förberedd.

8 kommentarer:

gullfot sa...

Ja! Bra träning inför kidsen som kastar blöta svampar efter en vid Kungsträdgården :-D

Helena sa...

Hihi, vilken bra mental träning!! Att jag inte tänkt på det tidigare! ;)

Anonym sa...

Säkert mycket mer karaktärsdanande än att ligga i sängen och affirmera sig runt Stockhom!
Jag är förexten full av beundran för ditt mod, själv undviker jag helst badhuset under alla omständigheter. Allra helst om det jryllar av glin i vattnet. :-)

Har du känningar efter varvet, eller spelar du bara med säkra kort?

Benet sa...

Fredrika: :-) Är det så? Kungsan, ja... Ryser av längtan!

Helena: Föreställ dig ett gäng hormonstinna pubertetsungar som skriker, gapar och hoppar runt dig då du kör dina tusingar eller femminutersintervaller. Då gäller det att kunna fokusera för att hålla koncentrationen på löpningen... :-)

Bureborn: Ja, jag vet att du har badhusfobi. Brukar tänka på det med ett snett litet leende då jag äntrar bassängområdet...

Inte så mycket känningar efter Varvet, förutom träningsvärk i de smala låren. Men jag försöker att fresta så lite så möjligt på ryggen/benet innan Stockholm. Sprang idag och det kändes sådär. Den första biten var det som att vänster underben inte riktigt lyssnade på mina kommando. Känns skumt och lite oroväckande... Fan, jag tror minsann jag börjar bli lite nervös...

Ingmarie Nilsson sa...

Underbart med någon mer som är ww galen. :-) Jag brukar tänka när det är som värst (och det finns risk för drunkning, trots west, pg.a. alla galningar som härjar i poolen) att det skulle varit ÄNNU värre om man skulle SIMMAT. Som ww löpare behöver man ju trots allt inte så mycket plats. :-)

jumper sa...

Oj, det måste ha varit 20-30 år sen jag badade i bassäng. Men det låter som om det skulle vara nyttigt.

Några våta svampar vid Kungsan har jag inte råkat ut för trots fyra passager. (Vilken sorts svampar är det fråga om? Kantareller?).

Dunceor sa...

Bra fokus på rehab och jag tror det kommer gå kanon i sthlm!

MarathonMia sa...

ha! Jag kan be några polare att kasta badbollar på dig efter Västerbron också. Skönt att du är förberedd ;)