måndag 22 februari 2010

Bussiga äventyrsdrömmar

Måndag. Ny vecka. Sitter på en gul buss. Igen. Torkar nästan ut på grund av den torra och överdrivna kupévärmen. Tittar ut över ett vitt, snöigt Skåne. Är glad att jag slipper framföra fordonet själv. Ägnar tiden åt att med lätt slutna ögon lyssna på sportradion och samtidigt kontemplera om framtida äventyr.
Äventyren som svischar runt i skallen är somriga och löprelaterade. Det som framträder tydligast ur löpdrömmarna är en tredagars skånsk kust-till-kustlöpning mol allena. Skulle det funka? Rent praktiskt? Logistiskt? Löpmässigt? Hur mycket tål kroppen till sommaren?`40k om dagen?


Ju mer jag tänker på det desto mer övertygad blir jag att åtminstone försöka och efter en stund är tankarna nästan verkliga och jag tycker mig kunna känna doften av tallskog, nyklippt gräs, kor och dess fekalier samt havstång i Hanöbukten.


Bestämmer för att ta tag i detta och inte bara låta det bli drömmar orsakade av vinterleda och en alldeles för varm bussresa. Nästa steg blir att spendera ett par timmar tillsammans med Google Earth och Google Maps för att hitta en bra rutt. Och sedan fundera över alla praktikaliteter.


Bussen rullar vidare längs E22. Snart dags för "min" hållplats. Sverige har under resans gång lyckats besegra Finland med 3-0 i sista gruppspelsmatchen i OS i Vancouver. Och jag har fått ett nytt litet projekt att pula med. Ibland går 82 minuter riktigt fort.

11 kommentarer:

Dunceor sa...

Låter intressant! Om det ligger bra i tiden så kan jag helt klart tänka mig vara med på någon sträcka om du vill ha sällskap =)
Det är annars inga bra tider att vara pendlare. Själv åkte jag Köpenhamn-Lund imorse men enbart 10 min försenad vilket jag var förvånad över.
Vi ses imorgon!

Benet sa...

Sällskap, ja tack! :-) Hade varit kanon. Och ja, långpendling suger. Fett...

Sofie RW sa...

Det låter som riktigt läckra äventyr du klurade fram! Härliga drömmar. Ser fram emot att läsa mer om planerna!

Ingmarie sa...

Vilken underbar (rese)idé!klart du ska klura vidare på den drömmen!Kanske löste du klurigheterna på hemresan? :-)

Anonym sa...

Låter som en alldels strålande idé! Ett alldeles eget löparäventyr - mums! Och helt klart möjligt att tråckla ihop både praktiskt och kroppsligt.
Hm? Nu fick jag en massa trevliga griller i huvudet...

hz sa...

Börja springa med ryggsäck på vanliga pass om du inte redan brukar ha det! Om du inte tänker ha "barnvagn".

1 timma i rbk 9k med sol och -11 i morse kl 7...

Benet sa...

Sofie: Mer detaljerade planer kommer... :-)

Ingmarie: En del av klurigheterna löstes när frun (efter att ha läst inlägget) utbrister att det är en kul idé och att hon och barnen ju kan möta upp på övernattnigsställena! Härligt!! :-D En hel del av de förutspått besvärliga praktikaliteterna blev genast mycket enklare.

Bureborn: Tack! Ser fram emot att läsa om grillerna! :-D

Hz: Tack för tipset. Har sprungit med löparryggsäck under ett par långpass. Tror dock att jag behöver en något större säck för denna resa. Bör skaffa den tidigt och springa lite med den innan det blir skarpt läge. Kul att höra (läsa) att du tassar på i kylan!

hz sa...

s/tassar/skrinnar/ (med eller utan klubba)

Benet sa...

hz: ok. I see. :-) (...saknar perlhackandet)

jumper sa...

Kommer att tänka på Grobert ("Benen på ryggen") som skulle springa tvärs över Sverige i höjd med Göteborg. Kom åtminstone halvvägs i första försöket.

Planeringen av äventyret är halva nöjet och läsarna av denna blogg kan också drömma om rapporter.

Kristianstad - Hälsingborg? Eller längre ner där det är smalare?

Själv drömmer jag än så länge bara om endagsutflykter till sommaren.

Benet sa...

jumper: Jag har också haft Grobert i mina tankar och kommer ihåg hans minitiösa förberedelser. Har för mig att det var ena fotleden som gjorde att han var tyvärr blev tvungen att ge upp innan han var framme... Ja, allt kan ju hända.

Ska studera Groberts blogg som en del av mina förberedelser. Ser riktigt mycket fram emot det här! Har ej spikat rutt än, men det jag bestämt är att slutmålet ska vara "min" strand i norra Åhus. Kommer alltså att springa österut. Helsingborg är en möjlig startpunkt. Landskrona en annan. Vi får se.