tisdag 6 april 2010

Stress

Två månader kvar till Stockholm Marathon. Känns ju riktigt stressigt det här. Speciellt eftersom jag "missat" att följa de tre senaste veckornas Sz-program pga den trilskande foten. Stress!


Foten, ja. Stressade den rätt rejält på lunchen idag. Det får bära eller brista nu. Tror nog och hoppas innerligt att den ska klara det. Två månader kvar. Stress!

8 kommentarer:

Dunceor sa...

Jag vet inte om jag riktigt tycker om att det har börjat gå så fort på lunchen. Tycker gott vi kan ta det lite lugnare då folk sparkar igång i 4:40-4:50 tempo helt utan uppvärmning. Hade jag fått lite uppvärmning så är det lugnt men inte när det dras igång så direkt.

Ingen mening att stressa inför sthlm, bättre att träna smart och se till att få in så mycket träning som möjligt i ett vettigt upplägg.

Benet sa...

Dunceor: Håller faktiskt helt med. Dock var jag lite sugen att dra på idag. Jag kommer att hålla 5:15-tempo vid nästa lunchpass. Och de som vill springa snabbare får gärna göra det.

Dig lär jag väl inte få med mig nästa vecka med tanke på det du har framför dig på lördag! :-) Good luck!

Fredrika sa...

Håller med Dunceor, man kan ändå inte stressa fram träning så det är bara att tagga ner ;) I en träningsperiod finns ju egentligen inget som heter missade pass, utan man är alltid här och nu, med de förutsättningar man har för stunden, och mer eller mindre konstant bygger på. Blunda, tuta och köra! Jag kommer och hejar på er Stockholmshjältar.

Anonym sa...

Förstår din frustration så väl! Men två månader är väl ändå rätt gott om tid att toppa formen? Grunden har du ju lagt, snyggt och fint. Men jag tyvker du ska ta det lite, lite varligt med tassen. Inte utmanan den med fuskkvalitet, som får snabba lunchpass... :-)

Benet sa...

Fredrika: Lätt för er att säga, som springer 42 till frukost :-)
Du har säkert helt rätt. Lika bra att tagga ner lite, träna efter eget huvud och inte stirra sig blind på speciella typer av pass och inte reta sig på att man inte hittar en tillräckligt bra backe att springa i... För det bygger stress! Ska försöka coola till mig och bli lite mer cool-cat-gullfot ;-)

bureborn: F'låt. Ska aldrig göra om det. MEN, det var HAN som börja!

Ingmarie sa...

Hu ja! Egentligen har jag lagt ner LL ultra men ändå hoppas jag att ett STORT under ska ske. Ska nog ta och tagga ner jag med. :-)

Staffan sa...

Nu har jag också hittat hit, för andra gången tror jag. Än finns det tid för Stockholms-förberedelser, jag ligger peppar peppar bättre till än mina två tidigare lopp, har snittat 4 mil i veckan vilket kan tyckas blygsamt men bra för att vara jag, jag drömmer på 3:15 efter 3:23 förra året, jag VET att kapaciteten finns där, handlar bara om att få ut den på dagen D. Kände mig träffad av ditt tröskelinlägg eftersom jag också ofta springer i "gubbtempo", dvs något långsammare än tröskelfart, vilket framgår av namnet på min blogg.-

Du finns nu i min blogg-lista, vad siktar du på i Stockholm??
Mvh
Staffan

Benet sa...

Staffan: Välkommen hit!

4:30 = Gubbtempo?... Hehe, jojo, vi lever i lite skilda världar, men det är ju så det ska vara och det är det som är så charmigt med löpning. Var och en efter sin förmåga! :-)

Måltid i Stockholm i år är som förra året (vilket jag inte riktigt kunde förmå mig till på den varma premiären): 3:51, dvs 5:30-fart rakt igenom.