torsdag 20 maj 2010

Redan dags?

Det börjar dra ihop sig.


Jag kan inte fatta att vi redan är framme i andra halvan av Maj. Var det inte precis vinter? Jag har ju liksom inte riktigt på allvar kommit igång med löpträningen, tycker jag. Var blev de planerade backpassen av? Ja, just det. De försvann med trilskande fotleder och hälsenor? Var blev intervallpassen av då? Hmmm? Samma sak där. Toppat med en tvåveckorsförkylning.


Nåja, de senaste dagarna har jag i alla fall fått prova på att springa med lite fart under skorna, som för övrigt är ett par i London inköpta Asics Tarther. Fantastiskt sköna! Ett snabbpass i lördags och 300-ingar i tisdags. Lika härligt som jobbigt.Asics Tarther


Redo för det eller ej så är det på lördag dags att springa varv nummer tre i Göteborg. Ett lopp som jag ser mycket fram emot. Mestadels på grund av den sköna stämningen som brukar råda där uppe samt det goda sällskap i form av både nuvarande och före detta kollegor som kommer att utgöra mitt resefölje.


Själva loppet har jag faktiskt inte funderat så mycket på. Mer än att jag inte ska ta ut mig helt med tanke på vad som ligger i kalendern två veckor senare. Om det finns en plan så skulle det i så fall vara att springa första milen på runt 52. För att sedan hålla samma tempo hela vägen runt, alternativt öka något om det känns lätt. En ganska behaglig plan om jag får säga det själv.


Jag kommer förmodligen att springa i min svarta "Jag tränar inför Stockholm Marathon 2010"-tröja för att påminna mig själv om (och kanske visa de andra) att Varvet enbart är ett delmål på vägen till något större, dubbelt så långt och hundra gånger så jävligt. Gud vad jag längtar till Stockholm!


Ett nätt litet pass på en halvmil eller nåt ikväll får bli det sista innan lördag. Sen drar loppsäsongen igång.


Tjöttelabörg, heere vii kamm!

11 kommentarer:

Staffan sa...

Ett stort lycka till!! Ja, nu närmar sig en av årets höjdpunkter och nu kan vi bara fokusera på den träning vi genomfört, men varvet nu blir en fin genomkörare!!

Benet sa...

Tack Staffan! Ja visst har du rätt. Det som är gjort är gjort. Det som är missat är missat.

Förhoppningsvis är tillräckligt gjort så att kroppen fixar de förestående utmaningarna någorlunda.

Och förhoppningsvis jag kan "njuta" både i Gbg och Stockholm, då löpning ju är ett av livets elixir!

Sofie RW sa...

Låter som en bra och stabil plan du har för loppet. Lycka till!

Ingmarie sa...

Önskar dig ett härligt "varv"! Se framförallt till att ha KUL!

Benet sa...

Snorkkis: Tack ska du ha!
Ingmarie: Tack! Japp, det är min master-plan. Att ha kul alltså!
Tänk att ni "ALLA" är på något sätt kopplade till RW. Du Ingmarie skriver, Karin TRI skriver, Du Snorkkis bloggar, Karin Kanin springer modell och blir intervjuad, etc. Det tycker jag är skitkul. Hela senaste numret verkar vara skrivet till/för mig personligen. Kanonbra och jätteintressant artikel om Powerplate-träning! Och kul att läsa om dina ladd-tips inför maran. Och så Kjell-Erik Ståhl. Som bor bara en liten bit från där jag bor. Allting faller liksom på plats! Härligt!

Helena sa...

Lycka till på varvet, sen ses vi i stockholm ;) Du verkar vara i god form, spännande! :D

Anonym sa...

Äntligen dags för examen - härligt! Ingenting kan gå fel med de där jungfruligt vita skönheterna på sina snabbtassar. Eller springer du loppen i gamla trotjänare?

Benet sa...

bureborn: Vet faktiskt inte om jag "vågar" springa loppen i dessa tunna, lätta skönheter. Åtminstone inte maran. Den kommer jag att springa i mina Asics DS Trainers. Och det lutar åt Trainers även på Varvet. Har nämligen aldrig sprungit 21k i tunnisarna, och är rädd för att fötterna inte pallar. Hade ju varit trist att få fotproblem pga dumdristigheter vad gäller skoval :-)

Men, EGENTLIGEN, så SKULLE jag vilja springa Varvet i Tarther-pjucken då dessa sitter som handskar på fötterna och knappt väger nånting (254g i min storlek)... "Feg" (klok?) som jag är tror jag dock som sagt det blir DS Trainers.

Dunceor sa...

Äh kör din DS Racer ;P

Det kommer säkert gå kanon, trots jag med största sannolikhet inte dyker upp och peppar.
Jag vill givetvis ha bra uppdatering och det blir antagligen att se det på TV då istället.

Jag kan även lova att det kommer bli kallt eftersom jag ej ställer upp ;)

jumper sa...

Hm? Tyckte att det var alldeles nyligen du skulle springa Göteborgsvarvet och planerade att ta det lugnt för att inte äventyra Stockholm Marathon, men tydligen var det ett år sen! Ha så trevligt!

Benet sa...

Dunceor: Ja, mina Racers e snabba :-) Har jag ork nog så bloggar jag under loppet. Om inte så får du nöja dig med TV-bilderna ;-)

jumper: Ja, det är precis det jag menar. Hur kan det redan vara dags? Igen? Men nu är det det och då är det väl bara att köra!