fredag 17 september 2010

Vit vecka

Löpfritt. Löpstiltje. Inte ett enda löppass. På en hel vecka. Och inte någon annan direkt form av snorfysisk aktivitet heller. Om man inte räknar cykelturerna till och från stationen, det vill säga. Och inte mycket till rehabträning heller. Bara lite ynka tåhävningar. Skämmes. Ta mej fan. Men det finns kanske någon förklaring. Eller? Jo, förvisso.


Anledning 1: En förbannat trist och kinkig och allmänt bråkig hälsena.


Anledning 2: Sightseeing i Tokyo, lång hem-flygresa, 25-årsjubileumsfest. Dessutom en hel del jobb och försenade tåg vilket resulterat i allmän håglöshet mellan varven.


Nu får det bli ändring på det. Om en vecka ska nämligen Skåne korsas. På cykel.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hälsenor måste vara djävulens påfund!
Dina fortsätter alltså bråka, trots idoga tåhävningar? Kanske dags att uppsöka expertisen ändå. För tänkt om det är en slemsäck, som då borde äta antiinflammatoriskt mot? Fast tidigare beskrivningar tyder på att du lider av samma som jag. Urk!
Så fort jag anstränger mig lite extra kommer stelheten tillbaka som gubben i lådan.
Men en veckas träningsvila tycker jag låter rätt nyttigt. Man behöver sånt ibland, och inte fasen fixar man det på egen hand. Det krävs att omständigheterna tvingar en - men då borde man passa på att njuta av det. Säger jag, som självklart kastar stenbumlingar i glashus.

Ingmarie sa...

Shit vad trist! Hälsenan alltså. Inte det andra! Hur var det, har du provat stötvåg? Akupunktur? Piller tror jag inte på...

Anna (Orka mera) sa...

Jag som tänkte bjuda in dig till våran 8x10 km ultra (http://8x10k.blogspot.com). Men det funkar ju inte så bra med en trasslig hälsena.... attans :(
Hoppas cykelturen går bra och att hälsenan rycker upp sig :)

Benet sa...

bureborn: Håller med. Så segt!
Träningsvila kan säkert vara bra för kroppen. Men, det behövs inte många dagars bortavaro för att få mig att känna mig som en slö icke-löpare. Varför är det så? Anyway, fick lite revanch igår/idag. Var äntligen ute på ett pass. Lugnt och fint, men ändå. Drygt 9k löpning. Och stelheten är inte alltför besvärlig idag. Beror nog mycket på den noggranna stretchen efter passet igår.

Imgmarie: Har ännu inte sökt proffshjälp. Har (lite tjurskalligt kanske) bestämt mig för att försöka lösa detta på egen hand. Har akupunkturhjälp på ett telefonsamtals avstånd. Får se om jag använder den livlinan snart.

Anna: Åh, den ultratävlingen har jag läst en hel del om på jogg! Hade varit skitkul att vara med. En riktigt galen grej som jag hade älskat att testa. Men, blir tvungen att tacka nej. Cykelturen på lördag ska bli mycket spännande! Undrar om jag hinner över innan det mörknar helt...

neurocolls sa...

Har du fortsatt att springa med "gjutna inlägg"? (I DS Trainer?)
Jag är nyfiken efter att ha pratat med någon idag som sprang sin första tur med gjutna inlägg och var övertygad om att det skulle göra nytta.

Jag har förra årets DS Trainer (nya för nedmot 1/3 av butikspris inkl frakt från ebay, född i det norra grannlandskapet...). Dom verkar inte så elakartade mot hälsenor, men det kunde nog vara ännu bättre.

Annars är det nog bara att du springer för mycket och för fort.

Jag har vant mig vid blandad träning på ett sätt som inte ger knä-problem (för tillfället) men det blir inte så mycket löpning totalt.

Benet sa...

Mina gjutna inlägg var en "complete waste of money". Använder dem för tillfället i ett par Converse high-tops för att göra dessa vardagsskor något bekvämare :-)

Jag springer i DS Trainers, DS Racers och Asics Tarther. Jag försöker variera. Mina två maror har jag sprungit i DS Trainers.

Mina hälseneproblem har liksom smugit sig på. Fick ont i fotled/hälsenor i våras efter att ha sprungit en hel del som träning inför marathon. Jag kände att fotleden fick utstå onödigt mycket påfrestning på grund av vinterunderlaget, och körde därför en hel del alternativ (cross-trainer) träning i slutet av våren innan maran.

Sprungit för mycket/för fort har jag säkert gjort, men det var "längesedan" nu känns det som. Hela sommaren lufsade jag mest runt. Sprang väldigt mycket med frun i 6:30-tempo.

Skulle också vilka börja träna mycket mer varierat. Måste bara få till "livspusslet" och hitta bra alternativa träningsvarianter.

På lördag är det cykel som gäller. Hoppas jag hinner över innan det blir mörkt. Och att jag inte kör helt vilse...

jumper sa...

Lycka till på färden!

Benet sa...

jumper: Tack ska han ha! Jag tänkte jag skulle försöka hinna få ihop ett inlägg om den tänkta rutten i morgon. Som lite förhandsinfo kan jag säga att den inte kommer att gå från Ängelholmstrakten som jag först tänkt utan längs Skåneleden österut från Malmö... :-)