tisdag 11 januari 2011

Kristianstad - Lund 1 - 0

Åtminstone vad gäller plogning och sandning av cykelstigar.


Var ute på ett vanligt tisdagslunchpass i Lund idag tillsammans med Dunceor och herr M-A. Som vanligt mycket trevligt och det flöt på fint i ett 5:20-tempo till en början. Men mot slutet blev det värre. Både med underlaget och, som en följd av detta, även tempot. Vissa partier tassade vi försiktigt, försiktigt, i absolut tystnad koncentrerade till tusen över fullständigt glashala, lite knaggliga isbanor. Ett litet felsteg och det hade varit ortopeden nästa. Helt galet.


I söndags var jag ute på årets första fartlek på Kristianstads cykelstigar och då såg det helt annorlunda ut. Åtta kilometer underbar barmark. Way to go C4 Teknik! Det är nästan så att man är lite stolt över att vara Kristianstadsbo!

5 kommentarer:

Dunceor sa...

Ja underlaget igår i slutet på rundan var inget att leka med.
Och så har det kommit ny snö idag, suck. Hoppades på att det skulle fortsätta töa.

Jocke Hallberg sa...

Håller med, snabbpass i Södra Sandby igår (Lunds kommun). Hardebergaspåret ok men uppvärmningen en glatt och trippande tillställning.

Benet sa...

Japp, vi borde åka ner till kommunhuset och ge ansvarig snö/isröjare en rejäl uppsträckning. Löpbara cykelstigar bör stå högst på alla kommuners priolista.

Ingmarie sa...

Visst är det mysko att det är så olika med plogning och snöröjning! T.o.m inom 08;a land är det STOR skillnad. Det gäller liksom att bo i "rätt" kommun om man vill slippa värsta modden...

Benet sa...

Ingmarie: Ja, visst är det mysko! Nu töar det i Skåneland och det blöta slasket ligger tungt på vägarna. Ska bli spännande att se hur det går att springa i det på dagens långpass. Börjar så smått längta till våren :-)