söndag 22 maj 2011

Spontan snabbis

Med ett hårt belastat sömnkonto och alldeles för få timmar i sängen natten som gick satt jag och funderade på om jag överhuvud taget skulle ge mig på en löprunda idag. Kanske hade varit bättre att helt och hållet strunta i det och enbart fokusera på vila och sömn. Men så tänkte jag på att Ramslöken med alla säkerhet står i full blom nere i skogspartiet vid sjön. Och att ett lugnt pass med härligt sällskap oftast piggar upp mer än tröttar ut. Så jag och frun drog ut i det fina vädret med riktning Lingenäset, Lugnt, lugnt tempo. Vackra vyer. En underbar sol från en knallblå himmel. Lätta skor på fötterna och efter bara några hundra meter ett sinne lätt som en utblommad maskros.
Mina aningar besannades vad gäller ramslöken. Skogen var ett vitt hav av bollformade blommor och doften av lök låg tung då vi färdades på de supersköna stigarna. Ett par pulshöjande ryck för att få igång fruns andning lite och dessa fartökningar i kombination med att mäster Sz visst rekommenderat en kortare snabbdistans i helgen samt det blogginlägg Bureborn skrev igår tände något i mig. Då vi kommit ut ur skogspartiet vinkade jag min bättre hälft farväl och lade mig i ett 4:40-tempo med avsikt att ligga där i en halvmil.


Farten ökades något vid nästa kilometer och det var fantastisk skönt att låta benen gå. Så glad att jag verkligen gav mig ut. De fem kilometrarna klarades av och klockan stannade på 22.20. Ingen superspeed, men med tanke på omständigheterna är Benet nöjd. Och otroligt glad att han verkligen gav sig iväg.

5 kommentarer:

Carina sa...

Tror det är bra laddning med lite snabbdistans. Jag ska köra en snabbis på tisdag, vårruset med fart så det slår gnistor om det :).

Ramslöken får mig att tänka tillbaka på vår härliga valborgshelg i Skåne!!! Ljuvliga tanke!!

Ingmarie sa...

Benet SKA vara nöjd! Både över Ramslökar och 4.40 fart i jetlagad kropp! Och välkommen hem!

Anonym sa...

Tjoho, vilken fart!
Det bådar supergott inför lördagen. Ska heja fram dig - i sinnet. Tyvärr inte på plats i år. :-(

Benet sa...

Carina: Vårruset? Vad kul! Ja, kör så det ryker. Själv ska jag ta ett lugnt lunchpass i morgon och en liten morgonjogg på torsdag. Sen får det räcka :-) Ramslök, ja.... Gästgifvargårdar.... Långlöpning.... Fan vad kul det var! :-)

ingmarie: Tack ska du ha! Hoppas att boken jag beställt hinner komma innan jag drar till "stan" på onsdag så jag kan inspireras ännu mer inför lördag!!

bureborn: Inte på plats??!! Vafalls? Inga Burebornsvrål längs vägen? Jösses! Hur ska detta gå?

jumper sa...

Ramslöken ja, den minns jag från Benets tidigare löparår, och få kan väl beskrivas den att lockande som han, men vad är det för lopp på lördag som det talas om?