söndag 18 september 2011

Är det förkylt?

Skriver följande inlägg liggandes i sängen med nattduksbordet belamrat med spanska medikament, svenskt vatten och mjuka näsdukar. Den kinesiska häxbrygden är slut och jag får nu följaktligen förlita mig till mer gängse bota-förkylning-metoder.

En förkylning som jag lyckades dra på mig de sista dagarna under förra veckans fantastiskt sköna vistelse på ljuvliga Mallorca. En förkylning som får mina stresshormoner att sättas i rörelse. En förkylning som äventyrar höstens stora löprelaterade event; Berlin marathon om exakt en vecka.

Kommer följande sex dagar räcka för att bli kvitt det virus som nu härjar i min kropp? Är det tillrådigt att så tätt inpå en infektion utsätta sig för en så pass fysiskt krävande ansträngning som ett marathonlopp? Finns det någon chans att jag ska kunna deltaga i mitt första utanför-Sverige-lopp den 25:e september? Eller är det helt förkylt?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Thomas Thomas det är lungt luta dig tillbaks och läs en bok. Du kommer att hinna bli frisk och sedan göra en super tid i Berlin.
Lita på mig jag är inte bankdirektör eller SAAB chef.
Leffe Å

Benet sa...

Leffe: :-) Boktips?

Anonym sa...

Här borde jag komma med några roliga och upplyftande boktips om löpning eller tillfrisknande från olika åkommer eller något dyligt. Den ända boktitel som poppar upp i skrivande stund är Bondpraktikan men den känns lite 18oo tal va. Läser själv nästan bara historie och socialpolitiska böcker, skit tråkiga tycker sambon Men ett tips kan jag nog klämma ur mig, Terese Cristianssons bok om morden i Knutby. Mycke väl skriven och spännande. jag vet, inte så uppbygglig men intresant läsning om vår samtid.
Krya på dig
Leffe Å

Carina sa...

Du hinner kurera dig!! En hel vecka kvar, det är lugnt!!

Du ska ju ändå vila den kommande veckan så det passar ju rätt bra. Ta det lugnt, vila ordentligt så ses vi i Berlin!!

Benet sa...

Leffe: Ah, tackar! Lyssnade på en hyggligt välgjord P3-dokumentär om just Knutbymorden för ett tag sedan. Vilken sjuk soppa med fullständigt horribelt skruvade hjärnor som skruvade sönder andras i parti och minut.

Carina: Tack ska du ha. Jag jobbar stenhårt på tillfrisknandet och ser fram emot att ses in die Hauptstadt der Bundesrepubilk! :-)

Anonym sa...

Det är lugnt! Du hinner bli frisk, allra helst om du ser till att stanna där i sängen tills du känner dig kryare. På riktigt. Sjukskriv dig hela veckan, titta på värdelösa tv-såpor och drick massor av ingefärspeppat honungsvatten till apelsinerna.
Krya på dig! Och slå världen med häpnad på snabba Berlinbanan!

Sofie RW sa...

Tummar och tår hålles för att du snabbt blir kry igen!!!

Doktor jumper sa...

För att ge en säker prognos måste jag ha patienten framför mig, men enligt min statistisk brukar förkylningar gå över på en vecka och jag finner ingen anledning att du skulle göra dig märkvärdigare än andra i det avseendet. För säkerhets skull bör du dock tillämpa den beprövade besvärjelsen "Äsch det är bara skönt att slippa springa ett maraton", så kommer makterna att se till att du kommer på benen illa kvickt...

snitsaren sa...

Som lektyr rekommenderas "Ethel the Aardvark Goes Qantity Surveying" eller någon av de andra spännande boktitlarna i denna originalversion av den senare ofta varierade "Bookshop Skit".
http://www.youtube.com/watch?v=Me3f7rI9AOk&NR=1

Benet sa...

Haj Haj Allihoppa.

Tackar för alla glada tillrop och fantastiska get-well och boktips! Hade aldrig hört The bookshop-sketch tidigare. Däremot "The cheese shop" som går i samma anda... Klassiker. Båda två! :-)

Är nu på plats i Berlin. Med en snok som fortfarande producerar snor i parti och minut.

1 day 18 hours to go... :-)