onsdag 30 november 2011

Sökes:

Inspiration, styrka och en Core-PT med pennalistiska slavdrivaregenskaper.

Sjätte veckan på det nya jobbet och tröttheten sitter fortfarande i. Känner mig minst sagt HELT SLUT i både kropp (vilket är lite skumt) och knopp (inte lika konstigt) på kvällarna vid hemkomst. En löprunda per kväll skulle garanterat fyllt på energiförråden, men kroppen säger stopp och jag vet att det är ryggen som är det största problemet. Obehagen jag känner i vänster underben har egentligen inget med benen att göra, utan det är ischiasnerven som spökar, orsakat av en försvagad coremuskulatur. Varför ska det vara så förbannat svårt att slänga sig ner på den för ett par år sedan inköpta "fitness"-mattan och köra lite härliga coreövningar? Vad är det som stoppar mig? Förutom en bedövande trötthet, lätt huvudvärk och obefintlig inspiration? HJÄLP!

11 kommentarer:

Andrew sa...

Tråkigt att höra att ryggen spökar. Jag har haft liknade problem det senaste tiden. Jag har för mig att det beror på för mycket tid framför datorn med dålig hållning.

Sitta du mycket på jobbet? Kanske du sitta i en ny position på ditt nya jobb och din kropp är inte van med det?

Benet sa...

Andrew: Du har alldeles rätt i att en dålig hållning framför datorn kan ge allvarliga problem, men jag försöker vara noga med hur jag sitter...

Har (tyvärr) haft ryggproblem förr. Det var riktigt jobbigt för 2½ år sedan då jag blev tvungen att uppsöka en naprapat som rev och slet i min långe kropp och gav mig springförbud under några veckor, http://benets.blogspot.com/2009/04/ischias.html. Veckor som spenderades på gym och cykel. Sedan var jag duktig och flitig med både "Deep-water-runningen" och styrketräningen ett tag, men nu har jag blivit totalt "förslappad" vad gäller styrketräing i allmänhet och coreträning i synnerhet. Samtidigt som jag försöker springa så mycket jag orkatr och hinner för välbefinnandets skull. Och för TECs skull... Dags att bygga från grunden. Igen.

Benet sa...

Ischias-länken

jumper (Den ofrivillige löparen) sa...

Hm? Du är för trött och omotiverad för att träna, men känns det likadant efter att du lyckats träna? Mitt eget knep är att åtminstone klä om och börja springa eller gympa och se vad jag får lust till, och nästan alltid blir det något som liknar träning, så som jag beskrivit i ett gammalt inlägg på M&N. I ditt specialfall skulle det väl motsvara att lägga dig på mattan eller bollen och se vad som händer?

Jag noterar också de nya kärva tiderna i bloggosfären, där ditt inlägg kommenteras mångfalt mer på facebook än här.

Benet sa...

jumper: Jag är egentligen inte omotiverad att träna per se. Men på något sätt är det så infernaliskt svårt med motivationen vad gäller core-styrketräning. Och att bara "lägga sig" på mattan/bollen passar inte alltid in i allt annat som händer i en tvåbarnsfamilj en vardagskväll.

Att dra iväg på ett löppass är 100 gånger "lättare", men just nu känner jag att jag inte borde, då känningarna jag nu har i vänster underben talar om för att det är ryggen som håller på att packa ihop. Precis som den gjorde under våren 2009.

Följaktligen är det core-träning jag bör fokusera på. Och det är svårare att få till av många olika anledningar. Men nu måste det fan bli ändring. En ny boll är dagen till ära inhandlad. (Den gamla har ungarna hoppat sönder ute i trädgården). Dessutom har jag precis kört lite mag- och ryggövningar, vilket får mig att känna mig som en lite bättre människa, om än fortfarande alldeles för trött för att det ska räknas som normalt.

Vad gäller bloggosfärens kärvhet så har jag nog en lika stor del i det som någon annan. Bloggar för lite, läser för lite. Kärvt.

Ingmarie sa...

Du "måste" bestämma dig. kan det hjälpa att tänka "lit och ofta" i stället för "sällan och mycket"?
Nog orkar du 5min/dag?
Det blir 35min/v vilket är MYCKET bättre än noll.
Gör inte så stor grej av det.
Kör ett set sit-ups, ett set ryggövningar,ett set sidövningar x 2.
Inte mycket men du vet ju, det är kontinuiteten som gör det!:-) Börja NU!
Lycka till!

Benet sa...

Imgmarie: Du har givetvis helt rätt! TACK! Köpte faktiskt en ny pilatesboll i onsdagskväll. Har kört igång. 15 min i onsdags, 20 igår. Nu är det bara att köra på!

Tror att det nya jobbet har en stor del i det något ofokuserade upplägget jag haft under senhösten. Tar lite tid att svänga in "livet" då vissa betydande ingående delar förändras...

Ingmarie sa...

Så är det säkert men desto viktigare att du behåller rutiner som du "kan"!
Bra med boll! Och du ser, du både hinner och klarar av en stund varje dag! Keep it up!

Suzan sa...

Ja kan coacha dig i core! =)

Benet sa...

Suzan: Härligt coach! I am all yours!! :-)

Benet sa...

Suzan: Härligt coach! I am all yours!! :-)