tisdag 10 januari 2012

Ruta ett

Ja, herrej-vlar vilket skitpass. Tung i benen och stel i hela kroppen. Kändes nästan som att jag inte sprungit en meter på ett år eller två.

Drog ut efter att fått i mig lite kvällsmat efter jobbet. Hoppades på att slippa den konstiga känslan i vänsterbenet, och faktiskt var det inte så farligt med just den biten idag. Men med allting annat. Noll flyt, noll känsla, noll energi. Bara tunga ben, stela axlar, ansträngt flås, hög puls. I 5:23-tempo! I sämsta formen på bra jävla länge.

Men visst, det är inte nu jag ska vara på topp. Det är i april. Och i maj och i början av juni. Men det är bara 3 månader till TEC 50 miles och just nu känns det som att jag ligger så långt efter som det bara går vad gäller min löpning och 13 veckor för att försöka ta sig tillbaka till någon slags värdig form känns som en väldigt kort tid. Speciellt som herr Ischias hela tiden ligger och lurar och bara väntar på att få sätta ytterligare en käpp i mitt löphjul.

Dock finns det en riktigt stor löprelaterad ljuspunkt på väldigt nära håll. Frun tog nämligen fram Gbgvarvets 2:15-träningsprogram idag och körde första passet innan jag ens hunnit hem från jobbet! Way to go mrs! Och tack för inspirationen. Den behöver jag verkligen nu för att lyckas ta mig framåt från ruta nummer ett.

8 kommentarer:

Therese sa...

Nejdå! Det kommer gå så himla himla bra! Jag håller alla tummar! Noll flyt och känsla när du är på väg tillbaks är ju tyvärr helt normalt. Snart är du där igen! Tre månader är lång tid att komma igen på. :)

Benet sa...

Hoppas du har rätt

Anonym sa...

Nejhej då, ruta ett är det garanterat inte. Möjligen ett par steg tillbaka, men det tar du snabbt igen. Form må vara färskvara, men löptekniken, pannbenet, löplusten och erfarenheten är garanterat intakta. Även om känlsan uteblev just det här passet, den brukar vara lite svår att locka fram ibland.
Tretton veckor? Du hinner! Men inte fuska med bollen! :-)

Staffan sa...

Jag tänkte ungefär de här tankarna igår under mitt backpass och jag känner igen mina egna tankar från jan-feb 2011, farten finns helt enkelt inte där just nu i kylan och med alla klädlagren men håll bara igång regelbundet och kör lite backe emellanåt så finns tid att slipa på detaljer när våren kommer och det vlir lite löpvänligare!!

jumper sa...

Nej, ett skitpass gör ingen hopplös form. Kom igen om en månad, så ska jag ge dig min dom. Även om du inte hinner bli i gammal sommartoppform, så kan du ha utbyte av TEC som rolig grundträning i trevligt sällskap.
Så klarade jag att springa (visserligen bara fem mil men ändå) några veckor efter en lång influensa förra året.

Carina sa...

Det är lugnt!! Du kommer att vara i form till april. Det är ju hela tre månader kvar!!

Benet sa...

Jag hör vad ni säger och ser vad ni skriver, tackar för omtanken och hoppas som sagt att ni alla har rätt!

jumper sa...

... och lycka till frun inför Göteborg! (Ja även herrn förstås)