torsdag 12 juli 2012

Dipp

Dipp i orken, dipp i motivationen. Dipp i drivet, "snabbheten" och flåset. Känner ideligen behov av att stanna och hämta andan trots att tempot är högst moderat. Plågas av tankar av att det är långt kvar och att jag tycker att det är segt. Varifrån kommer de tankarna? Och varför nu? De har ju inte funnits hos mig på mycket länge. Har försökt råda bot på det genom yttre stimuli såsom betande kossor, vackra ängar och svalkande nakenbad. Men motståndet verkar finnas där ändå. Varför?

Löpningen är ju min vän. Har någonting hänt i vår relation? Är det något jag gjort? Eller sagt? Önskar verkligen att vad det än är, så går det att lösa. Och det snart. Nu är det ju alldeles strax dags för semester då vi får chansen att spendera många sköna och euforiska, men även reflekterande och avslappnande, timmar tillsammans. Låtom dessa kommande timmar bringa mycken glädje och låtom nuvarande dipp vara på väg mot sitt slut!

9 kommentarer:

Ingmarie sa...

I know the feeling. Men du, det vänder! Man får bara ge sig till tåls. (Jag vet, det är lättare sagt än gjort...)
När ses vi? :-)

anneliten sa...

Kanske byta träningsform ett tag? Som terapi.

mary sa...

cykla lite kanske? Jag ska köpa mig en hoj idag. Hoppas på att jag kan få lite snurr på benen med hjälp av den.

Benet sa...

Tack för peppen tjejer! Nu är det bestämt. MTB:n ska me till sommarstugan i morgon!

Ingmarie: Vi ses nästa gång jag är uppe i "stan" (sent i aug..) :-)

Mary: Tjohoo! Coolt! Vad blir det för en? Racer? MTB? Hybrid? Enhjuling? Det finns ju så mycket att välja på....

mary sa...

Det blev en hybrid. Trots "smala" däck så klarade den både rötter, grus och läskiga nedförsbackar med bravur! Kul att alternativsporta. Känns fint i frambenen nu efteråt. Inte alls van vid dylikt...

Carina sa...

Det kommer dippar men de går över. Tro mig jag vet!! För övrigt tycker jag att förslagen om alternativträning är kloka!! Kanske lite grodhopp i Rålis ;)

Ingmarie sa...

Ser jag fram emot!!! :-)

jumper sa...

Lider själv av motivationsdipp, men möjligen av annat slag, eftersom min löpning samtidigt fungerar som förr. Gissar att din mentala dipp går över när kroppen kommer i form igen. Överträning kanske? Eller någon brist? Eller..

mammaspring.com sa...

Tänk bara att allt den här dippen kommer att göra dig 1000 ggr starkare! Man behöver dippar för att det ska kännas skönt - senare! Dippar är bra! Det är de som får pannbenet att bli starkare! Välkomna dippen! Streta emot! Kämpa! Du tar den! Och du är starkare än tidigare!