lördag 29 december 2012

En vecka

Satt precis vid matbordet och diskuterade kommande lopp med fru, svåger och svägerska. Samma svåger och svägerska som vi huserat hos under de fyra senaste Stockholm Marathon-helgerna.

Kom in på både NYCM och Boston och frågan ställdes vad som händer med de som var anmälda till årets NYCM och hur svårt det kommer att bli att få en plats till nästa år. Pratade kvaltider, lotterier och förtur för de som blev blåsta (no pun intended...) på konfekten i år.

Vad gäller kvaltiderna fick vi ganska snabbt reda på vad som gäller och det verkar som att man skruvat upp kraven rejält i NYCM. Hugade direktkvalificeringsspekulanter i min åldersklass ska till 2014 års lopp ha en registrerad tid på 2:58:00 för att kvala in. Jisses.

Bostons kvaltider var dock klart mer humana. Och vid lite eftertanke klart uppnåeliga. Och vid ytterligare lite eftertanke för 2014 redan uppnådda!?. - "Va? Är det sant?"
- "Ja, titta här. Kvalificeringstiderna som ska användas för 2014 års anmälan ska ha gjorts på eller efter 22 September 2012 och vilken ålderskategori i tabellen man ska titta på bestäms av den potentielle deltagarens ålder på själva tävlingsdagen."- "Så, mina 3:23:33 i Berlin den 30 September måste ju vara klart godkända då jag år 2014 ju faktiskt är 45! Härligt! Semestern för 2014 är härmed bokad. Vi drar till Boston! Yihaaa!"
- "Har du koll på exakt vilket datum som loppet går?"
- "Ehh, va? Datum? Jaså. Jo, det brukar väl vara någon gång på våren.... I april. Eller maj, kanske. Ja, just det... 45 fyller jag ju faktiskt inte förrän den 28:e. April. Ojfan. Måste kolla."- "NEEEJ! Alltid tredje måndagen i April. Kan du fatta? En vecka på fel sida. En sketen vecka. Det är ju helt sanslöst! Gick inte mor över tiden en dryg vecka med mig förresten? Kan man inte hävda det i ansökan?... Eller? Mög."

8 kommentarer:

Ingmarie sa...

Ja mög, men 2015 har du tiden på din sida. :-)

Fredrika sa...

Ja fan, 2015! Då kanske jag hakar! 3:55 ser görbart ut.

Benet sa...

Jaaa! Boston måste ju bara springas. Det bestämde jag redan då jag läste om Allan Montans äventyr på denna mytomspunna bana 2008,

Anna (Orka mera) sa...

Ajamen!!! Vilken maximal otur. Men åren går fort, snart är det 2015 :)

jumper sa...

2015 har jag fyllt 70 år, men 4:25 är väl lite tufft om inte banmaraton räknas. Blir du ledsen om inte jag hänger på?

Benet sa...

Anna: Ja, och då är det jag som hänger på anmälningslåset. Boston bara *måste* ju upplevas! :-)

jumper: Hitta ett sanktionerat banmarathon så är du hemma me halmen. Och ja, jag blir ledsen.

bureborn sa...

Helt sanslöst stor möghög!
Men 2015, det är ju bara alldeles runt hörnet. Då krossar du heartbreak hill!

Benet sa...

bureborn: Frågan är om jag kan använda mig av resultatet i Berlin 2012 för 2015 års Boston. Tror inte det. Bör nog försöka göra en sub-3.25:a till i höst för att ha som kvaltid. Frågan är bara var.. Spännande! :-)