söndag 3 augusti 2008

Två varv på berget

Ingen löpning idag. Har lite känningar i högerknäet. Jaha, tänker ni kanske. Är det inte ena så är det det andra. Och vet ni vad? Så tänker minsann jag också. Nu när jag äntligen verkar blivit fri från benhinneproblemen i vänstran så börjar det värka lite i höger knä. Nåja, det är säkert ingen fara. Dags att konsultera stora stretchboken antar jag.


För att inte utmana ödet idag så plockade jag istället ut cykeln från garaget. Cyklade först till Mr R för att hämta bilen som blev kvar där igår. Kräftor, öl och snaps brukar betyda taxi hem...


Sedan upp med cykeln på bilen och vidare till Balsberget. Avverkade två rundor på det rejält kuperade gula 5.1-spåret som jag cyklat ett par gånger förr. Redan efter ett varv var jag riktigt trött, men gav mig iväg på ett till. Detta andra varv klockade jag. 17.40. Snittpuls 176, max 186. Första varvet gick nog ungefär lika fort, men med något lägre puls och mer kontrollerad andning.


Den tvärbranta stigningen vid 3.5 lyckades jag inte bestiga cyklandes idag. Gjorde några tappra försök vid första besöket, men det ville sig inte riktigt. Jag fick helt enkelt bita i det sura och uppför... Nästa gång, kanske?


Sträcka: ca 15
Tid: 51
Puls: 164/188

17 kommentarer:

Magda Gad sa...

Nästa gång? Självklart! Envis vinner!

Benet sa...

Ja, jag SKA klara att cykla uppför den förb-nnade stigen!

Dunceor sa...

Tråkigt du har lite andra känningar nu men det är ju tyvärr ofta så att får man ett problem så får man ofta mer problem senare. Mycket antagligen för att man kompenserar omedvetet. Bra du har cyklingen i alla fall!

Benet sa...

Dunceor, jag vet inte riktigt, men jag tror att det skulle kunna vara känningar i övre vadmuskulaturen efter (för) mycket framfotslöpning på sistone. Det värker lite i de övre regionerna av underbenet och upp till där underbenet och knäet möts. Mest på utsidan. Förmodligen en ren överansträngning som bara behöver lite lugn och ro (och kanske lite stretching) i några dagar.

Ja, det är faktiskt kul att ha cyklingen som komplement. Det är en hisnande fartupplevelse i nerförskörningarna och sånt piggar alltid upp :-)

Hur är det med dig? Har du blivit kvitt den sega förkylningen?

Anonym sa...

"hisnande fartupplevelser i nerförskörningarna"

Skräm inte en stackars gammal butler!!

Dunceor sa...

Nej förkylningen är fortfarande lite kvar med lite hosta. Planen är styrketräning idag och sen imorgon så sparka löpningen igång igen.

Framfotslöpning sliter helt klart i början på vaderna, mycket för att man gärna klättrar för långt upp på tårna. Jag tycker fortfarande att det kan slita på vaderna emellanåt. Ordentlig stretchning och även mycket tåhävningar tror jag är medicinen.

Benet sa...

Butlern, inte meningen att skrämmas. Och "hisnande" är ju som bekant en högst subjektiv term... Jämför man mitt cyklande med de "riktiga" MTB-downhill-galningarna så ter sig mina farter som ytterst blygsamma. :-)

Dunceor. Japp, tåhävningarna bör det ej slarvas med. Jag skall genast ge mig på ett par hävningsset.

När du säger "ordentlig stretching", menar du stretching av vaderna, eller har du annan stretching också i tankarna?

Dunceor sa...

Först och främst vaderna men gärna allting annat givetvis. Jag kör tre olika strechövningar för vaderna. Se till att du stretchar både övre och undre-delen av vaden. Även stretcha lårets baksidan för den sitter ihop med vaden (antagligen det som orsakade mitt problem med knävecket).

Benet sa...

Tackar för tipsen! Lårets baksida glöms ofta bort av mig... Ajabaja Benet!

Anonym sa...

Jag har fått berättat att du personligen är ansvarig för att jag idiotförklarats hela sommaren...
Vad har du att säga till ditt försvar? :-)

Dunceor sa...

Benet, ovanstående kommentar kan jag vara skyldig till, förlåt! (Se N'batha M'bweles blogg så förstår du).

Benet sa...

Fisken: Haha! Känner igen det där. T9-showerna har blivit många under årens lopp. Men T9-databasen formas ju efter ens egna preferenser efter ett tag...

Påminner mig om en Rocky-strip jag såg för ett tag sedan. Hittade den här. :-)

Anonym sa...

*LOL* Jag kommmer faktiskt ihåg den stripen!
Påminner kraftigt om en historia ur verkliga livet:
För 6-7 år sedan jobbade jag på MTG som bl.a äger RIX FM. Då hade Roger Nordin på Morron Zoo inte kommit ur garderoben, men däremot så var han rejält glad i hatten på en konferens (precis som vi andra) och han lämnade då sin mobil på bordet. Swärdis som var och är IT-guru och webmaster på RIX FM hittade den och skrev: "jag börjar att få känslor för dig" och skickade detta sen till samtliga i Rogers adressbok...
Dagen efter vaknade Roger av ett SMS ifrån sin mamma som undrade vad han menade med det? *ASG*

Benet sa...

Hahaha! Tack för den anekdoten. Sånt piggar upp i regnvädret!

Mr R sa...

Tråkigt med knäet Benet, själv har jag också känningar i just höger knä, trodde det skulle hjälpa med snapsen i lördags men så var inte fallet. Vi får väl rehabilitera oss på annat sätt. Tack för hjälpen med skorstenen!

Benet sa...

Skorstenen?... Äh, don't mention it! Nema problema.

Hoppas ditt knä mår bättre snart. Jag skulle varit ute och hojat idag igen, men det sanslösa busvädret satte stopp för de planerna. Satan vad det blåser!

Dunceor sa...

Ja jag tänkte springa igår men det var ju omöjligt, blåste något enormt och det regnade massa så det var bara att stanna inne och köra lite Core istället.