fredag 14 november 2008

Ingen bra idé

Ett tips till er som kanske funderar på att köra igång ett lågpulsprojekt: Det är en DÅLIG idé att dricka öl kvällen innan man skall köra ett lunchmaffepass. Lyckades själv med den kombinationen dygnet som gick (ett gäng E.S.B på Bishops Arms i Lund igår kväll) och kan som sagt konstatera att det inte var ett speciellt intelligent drag.


Sprang vid 11-tiden idag till Hässleholmsgårdens motionsspår för att där lunka runt i fem kuperade kilometer och sedan vända tillbaka mot kontoret. Sammanlagt nio riktigt psykpåfrestande tunglunkskilometer i strilande regn.


Jag fick promenera i mer eller mindre varje uppförsbacke. Och när det gick nerför var jag också tvungen att hålla igen för att pulsen inte skulle skjuta i höjden. De gånger det var flackt och jag kunde slappna av lite, kunde jag dock faktiskt njuta av både tystnaden och den totala ensamheten. Däremellan var det som sagt väldigt frustrerande.


Nåja, ett pass är ett pass är ett pass. Nästa planerade "tantlöp" är ett längre pass längs den gamla banvallen till Tollarp (drygt 20k) på söndag. Hoppas att kroppen är bättre förberedd då. Det hade varit riktigt gött att snart få svart på vitt att det här lunkandet verkligen gör nytta.


Sträcka: 8.9
Tid: 64
Tempo: 7:14
Puls: 137

8 kommentarer:

Magda Gad sa...

kul kanske är ett märkligt ord i sammanhanget, fast jag tycker faktiskt att det är roligt att se en så direkt konsekvens av alkohol.

Anonym sa...

I brist på annan inläggsrelaterad erfarenhet, tar jag fasta på slutklämmen och väntar med spänning på hur du ska ta dig till eller tillbaka från Tollarp, när tågen inte går där längre. Att åka kollektivt i en riktning och springa hem är annars ett koncept som jag som Storstockholmare har många möjliheter att utnyttja och utnyttjar. Vill man fuska kan man då också välja vindriktning.

Benet sa...

Magda: Håller med dig. Jag visste ju egentligen om att den sociala aktiviteten på torsdagskvällen skulle sabba mitt planerade lunchlöp dagen efter, men kände att jag inte kunde avböja i torsdags. Jaja, nu har jag/vi klara bevis vad en (lindrig) baksmälla gör med kroppen/pulsen...

Jumper: Hehe. Hur jag skall ta mig hem från Tollarp? Tja, om jag är riktigt snäll så får jag kanske följa med den övriga familjen (som tar bilen med sig dit). I annat fall går det bussar nu när tåget lagts ner och rälsen plockats bort.

Sitter just nu och glor ut genom fönstret på ett riktigt skitväder med regn och blåst. Ber en stilla att det skall vara bättre i morgon.

Dunceor sa...

Äh det är aldrig ett misstag att dricka öl, en sådan god dryck =) Dock så behöver man kanske inte dricka i så stora kvantitet. Blev en drös öl för mig igår också men gymmandet idag gick kanon.

Benet sa...

:-) Visst tillhör öl ett av livets goda ting. Tror att löpningen hade gått bra om jag inte varit tvungen att hållen nere pulsen. Antar att du inte mätte pulsen på gymmet. Kanske var den högre idag än "normalt"?

Anonym sa...

Jag lovade mig själv att fortsätta unna mig saker (som en trevlig pubafton) när jag började springa lite mer på allvar.
De är fortfarande trevliga pubaftnarna, men de har en tendens att sluta tidigt och med en kort-kort nota... :-)

Dunceor sa...

Benet: Nej brukar inte ha pulsbandet på gymmet men enda känslan jag fick var att jag svettades mer än vanligt på motionscykeln när jag värmde upp. Inte jobbigare än vanligt men betydligt svettigare.

Oftast tycker jag att man kan ta en vilodag om man har varit ute dagen innan men har det bara blivit några öl och man känner sig fräscha i kroppen så tycker jag inte det är några problem.

Anonym sa...

"Tantlöp" är ett för mig nytt uttryck. Jag lånar kanske över det till min blogg någon gång ;)