onsdag 26 november 2008

Progress?

En lång tystnad bryts. Någon vill säga något. En harkling. Fortplantar sig likt en audiell flodvåg genom en sparsamt befolkad sal. Vem var det?


Se där. Någon reser sig. Marscherar med bestämda steg mot den provisoriska scenen i hörnet. Kliver upp. Vänder sig om.


Benet!? Vad vill du?


Jo, alltså. Jag ser det som min plikt att informera min kära dagbok och dess underbara läsare om den senaste tidens progress vad gäller det så kallade tantlöpningsprojektet som jag inledde för ett antal veckor sedan. Sist jag gjorde en notering i denna elektroniska träningsjournal hade jag varit ute på en tidsödande och blåsig kalkonstrapats. Sedan dess har löpningen oförtrutet fortsatt men saker och ting har kommit emellan mig och mitt dagboksförfattande.


Dock har jag (åter) börjat logga mina träningsrundor på jogg.se, vilket kan vara ytterligare en anledning att det inte känts alltför angeläget att fylla bloggen med i stort sett samma information. Är det kanske dags att ändra inriktning på den här platsen i cyberrymden? Är min idé om att föra träningsdagbok i form av en blogg kanske helt passé? Hm, det tål faktiskt att tänkas på.


Nåja, först skall jag som sagt be att få redovisa resultat från de senaste Mafferundorna. Jag väljer att presentera det i tabellform.


Datum Sträcka Tid Tempo Puls (Med/Max)
2008-11-18 8.5 60 7:08 135/146
2008-11-20 5.0 36 7:11 135/150
2008-11-22 11.0 74 6:44 143/161 - Fy!
2008-11-23 9.2 60 6:31 141/157
2008-11-24 9.3 58 6:15 140/151 :-)
2008-11-26 10.5 67 6:25 140/146

Som kan skådas så verkar det faktiskt ha skett någonting positivt den senaste tiden. En knapp mil i 6:15-tempo med 140 i snittpuls i måndags var riktigt kul. Det sporrar för vidare Maffepass. Planen att köra enbart lågpuls året ut ligger kvar även om jag blev riktigt sugen att köra nån fartlek eller en tempolöpning då jag satt och dreglade över Mäster Szalkais 3.30-program häromdagen. Men kvalitetspassen kommer. Var så säkra. År 2009. Då!...

12 kommentarer:

Magda Gad sa...

Benet! Tack för ett otroligt välskrivet inlägg! Som dessutom innehöll glädjande information!

Benet sa...

Tack Magda! Ja, det verkar faktiskt som att projeketet (äntligen) börjar gå åt rätt håll.

Nästa pass skall bli ett riktigt lågpulspass (~135) igen (oberoende av fart).

Kan nog vara bra att "varva" dessa extrema lågpulspass med pass där man faktiskt får sträcka ut de långa benen emellanåt (även om man skulle glida över den magiska pulsgränsen vid enstaka tillfällen).

Dunceor sa...

Det ser bra och regelbundet ut.

Själv så misslyckades jag ju direkt med lågpulslöpning och jag kör med medelpuls och sedan ett snabbdistanspass i veckan =)
Men nu är det bara en vecka kvar tills min kvalitéträning dra igång. Det ska bli mycket trevligt!

Bara fortsätt spring så kommer det gå kanon!

Masse sa...

Jag är grymt imponerad av din beslutsamhet. Killar det inte lite i fötterna att få springa lite snabbare? Jag skulle bli galen.

Anonym sa...

Visst blir man galen! Kul att det går framåt dock.

Förresten, vet inte hur pass förtjust du är i jogg, men om du loggar på funbeat kan du enkelt lägga in en widget på bloggen som visar träningsdagboken. (Du kanske sett den jag har i högerspalten.)

Anonym sa...

Fantastiskt inlägg!
Vad du än beslutar dig för när det gäller bloggen (träningsdak, eller inte): lägg inte ner den!!

Och en sån trevligt åskådliggörande och upplyftande tabell. Det funkar ju med Maffe!

Benet sa...

Dunceor: Du är fortfarande ung och stark och behöver säkert inte lågpulsträning lika mycket som en annan... Hehe.

Masse: Tack.. eller vad man säger :-) Jo, visst spritter det i benen ibland. Det som jag längtar mest efter är att bli riktigt trött efter ett pass. Det skall bli härligt!

Fredrika: Har sett din widget. Den ser lockande ut. Får se om jag byter till funbeat, eller manuellt refererar till jogg.se från bloggen eller hur jag gör. Tack för tipset!

Bureborn: Tack! Jag är riktigt spänd hur det skall kännas vid nästa pass. Hoppas det känns lika lätt som de senaste gångerna.

Det verkar ju faktiskt som att det skulle funka med enbart lågpuls. Det mest intressanta är ju ändå att se hur det känns när jag börjar dra på lite. Enligt uppgift skall ju snabbtempot typ följa Maffetempot. "Snabb" med Maffepuls => Snabb med högpuls.

tillbakatillutmattning sa...

Vore ju kul om du fortsatte att skriva lite i alla fall. Du gör det trevligt och läsvärt. Det tål ju alltid att fundera på sitt syfte och mening med bloggen men åtminstone jag tycker det är intressant när du har detta upplägget med olika projekt, maffe, bli kvitt skadan etc.

Blir för övrigt imponerad över hur ofta och mycket träning du nu verkar få till. En annan brottas fortfarande med diverse elände men ger aldrig upp.

Nu har du ju bara några veckor kvar atta stå ut innan du kan flåsa på. Kanske kan du tjuvstarta det snabba 2009 redan på aftonen med en 8 kilometare på 30 blankt?

Anonym sa...

Jag är lika imponerad som övriga kommentatorer. Om det fortsätter i samma stil, kanske gör provar receptet ett annat år. Om jag fortfarande springer då.

Funbeat lockar likt sirener med förföriska toner, men jag tycker att jogg.se är väl så bra och jag håller mig där. (För säkerhetsskull lägger jag dock in siffrorna på funbeat också).

Anonym sa...

När det gäller bloggandet, kan man väl tillägga, att sådant kan se ut på många sätt. En del bloggare skriver dagbok, andra låter lusten och infallen styra, några gör bådadera med framgång. Inledningen av ditt inlägg får mig på gott humör, varför man hoppas att åtminstona något ska bli kvar av din blogg.

Säger en nybörjarbloggare som låtsas vara erfaren bloggräv.

Karin sa...

Fortsätt blogga, Benet! Så, nu var det sagt :-)
Kul att se din progress i Maffelöpningens anda. Och jag instämmer i kören; imponerande beslutsamhet du har! Antar att du mår riktigt bra i benet nu också. Löparlycka! :)

Benet sa...

Tillbakatill: Tack! Dina order värmer och får mig att inse hur pass lyckligt lottad jag är som kan springa så pass ofta och mycket som jag faktiskt kan nuförtiden. Hoppas ditt elände ger med sig.

Jumper: Tycker definitivt du ska prova på en period av Maffelufsande. Kanske redan till hösten 2009 då "tävlingssäsongen" är avslutad. Det är om inget annat väldigt skonsamt för kroppen.

Butlern: Att kunna få en trevlig och välskrivande Butler på gott humör är skäl nog att fortsätta med bloggandet. Definitivt!

Karin: :-) Tack ska du ha! Benet (och benet) mår finfint nuförtiden. Även om de är tröttare än på länge idag efter gårdagens trevliga pass.