söndag 18 januari 2009

Amour

Kärlek. Ren och pur kärlek. Det är precis vad känner för löpningen just nu. En gråmulen och vädermässigt egentligen urtrist januarisöndag utvecklades idag till en riktigt fantastisk löpupplevelse. Ett pass där jag från allra första till absolut sista steget kände mig lätt, lätt och där pulsen höll sig i de lägre regionerna trots att långpassfarten var något högre än brukligt.


Lite synd att jag inte fick dela denna lyckokänsla med någon där ute i Kristianstads vattenrike. Delad glädje är ju dubbel glädje som det heter. Men när jag tänker efter hade nog inte glädjen varit möjlig att dubbla. För idag var glädjen total när jag gled fram över spångar och grusvägar och lät mina tankar flöda fritt.


Idag spelade det ingen roll att världen är inne i den tyngsta recessionen på mången dar, att branchen jag jobbar i är under press, att företaget jag jobbar för i fredags presenterade ett surt bokslut, att vi har ett nytt sparprogram att se fram emot. Allt det där kändes helt enkelt sekundärt under min framfart i den fuktiga Skåneluften. Som om inga dåliga nyheter kunde tränga igenom min lyckobubbla. En skön känsla.


Sträcka: 18.4
Tid: 1.47
Tempo: 5:48
Puls: 147/162

7 kommentarer:

Dunceor sa...

Ja vår branch är inte den bästa nu tyvärr även om vi går bättre än er.
Himla skönt att få känna så med sin löpning. Själv är jag inne i lite svacka då jag har/kommer varit/vara borta lite nu och har svårt att få regelbundenhet på det.
Har du börjat nere i Lund nu?

Anonym sa...

Åh, så underbart! Löpning när den är som bäst helt enkelt. Ibland tycker jag så synd om alla dem som inte upptäckt löpningens mysterium.

Anonym sa...

Jaaa, sååå kan det vara!

(suck)

Benet sa...

Dunceor: Bättre att ha svackan nu än längre fram i vår. Än är det mycket tid kvar att träna.
Har ännu inte kommit ner till Lund. Klamrar mig fast på mitt kontor i Hässleholm, men nu är det nära. Skall nog först ytterligare en sväng till Kina. Sen blir det Lund. Då gäller det att din motivation är tillbaka. För då skall det lunchlöpas! :-)

Bureborn: Ja, visst är det synd om de änu icke upplysta. Tänk vad de går miste om. Det är skönt när det verkligen går lätt de dagar det liksom SKALL gå lätt. Typ vid "lätta" distanspass och sköna långpass. De dagar det skall vara tungt och jobbigt gör det inte lika mycket om det är extra tungt på nåt vis... Eller?

Jumper: Sucken hördes ända ner till Skåne. Är det förkylningen som jävlas fortfarande?

Dunceor sa...

Motivationen finns men inte regelbundenheten men lunchlöp låter kanon helt klart sen =) Jag behöver komma in i lite regelbundenhet med lunchlöp för jag har svårt att få till löpning på morgonen och på så sätt kunna köra dubbelpass.

Anonym sa...

Närå. Sucken var en minnets och drömmens. Kanske också den trygga förvissningens. Löplycka kommer när man minst anar. Vem vet, kanske redan idag när jag ska jogga någon mil på nysnö.

Anonym sa...

Hej!

Jag skulle gärna komma i kontakt med dig angående ett förslag gällande din blogg. Maila mig gärna på anton@traningsschema.se så berättar jag mer :)

/Anton Malmberg