söndag 29 mars 2009

Premiärtur i di röe

Premiärmil på Djurgården i Stockholm. Premiärtur för mina röda DS Racers i Björket i Kristianstad. Dock inte en hel mil, utan "enbart" åtta kilometer, vilket i och för sig inte kändes så bara. Tempot var nämligen högre än vanligt. Snabbdistanstempo. Och det är ju alltid jobbigt. Målet var att försöka hålla mig under 4.30 i kilometersnitt.
Underlaget utgjordes av blöta grusvägar med ett par korta (ca 100 meter) asfaltspartier där jag riktigt kände att jag fick något bättre fart under skorna. De åtta kilometrarna sprangs som fyra varv på en tvåkilometersslinga. Varvbanor är (åtminstone för mig) psykiskt påfrestande.


Efter 13 minuters uppvärmning i 5:40-tempo och sedan tre snabba strides bar det iväg i sommartidskymningen. Hög fokus på klockan de första 100 metrarna för att försäkra mig om att jag inte gick ut för hårt. Planen var att hitta 4.30-tempot och sedan hålla mig där i fyra varv. Efter första varvet trodde jag att det skulle bli svårt, men efter tredje var jag säker på att jag skulle lyckas.


Jag var ordentligt trött men inte helt slut när klockan pep för åttonde gången och jag stannade tvärt, började gå och upptäckte att de stackars vaderna var ordentligt slutkörda. Oj, vad stel jag var. Pust, flämt, stön och stretch och sedan hemåt på stela ben. Mycket, mycket nöjd med kvällen. Och med skorna.


Sträcka (snabbdistans): 8
Tid: 35.40
Tempo: 4:28
Puls: 185

20 kommentarer:

Dunceor sa...

Riktigt bra kämpat. Det lät tungt när du sa vad planen var för söndagen. Men det klarade du galant och det bådar ju gott!

Löpning tis eller ons? Kanske 7-8km?

Benet sa...

Tackar, tackar :-)

Om Gud vill och brallorna (eller vaderna) håller så är det tänkt att köra en repris på förra veckans backpass i morgon tisdag.

Vad sägs om det (med en liten brasklapp om att jag kanske fortfarande inte kan varken gå eller springa ordentligt i morgon)?

Magda Gad sa...

bra jobbat. och vilka apsnygga skor!!!

Benet sa...

Tackar, Magda. Ja, visst är skorna coola! Helt klart i paritet med dina Saucony Type A2 :-)

Dunceor sa...

Japp vi kan kolla senare idag vad du känner för men jag tar med kläder imorgon i alla fall så kör vi antingen backpass eller bara vanlig distans (eller i värsta fall inget alls).

Jag undrar lite var du fick tag på de röda DS Racer för jag vill ha ett par såna också. Jag hade ju såna innan (röda alltså) och av alla generationer jag har sett så var de bäst/tunnast.

jumper sa...

Enligt Dagens Nyheter, ska det bli 10-15 grader varmt i Stockholmstrakten på fredag. Då jädrar ska här minsann också springas fort i lätta skor. Inte i 4:30 kanske, men i dryga fem.

Ville bara säga det.

Benet sa...

Dunceor: Japp, ta med kläder så ser vi hur vi gör. Mina DS Racer VII köpte jag på Löplabbet i Kristianstad. Provade dem redan i höstas, men då blev det ingen affär. Men nu kunde jag inte hålla mig längre... Hehe.

Jumper: 10-15 grader!? Det gläder mig. Ärligt och innerligt. Ser fram emot att läsa om din framfart i tunna skor (och shorts?) :-)

Dunceor sa...

Hmm fast det där är väl inte DS Racer VII? För de är gula och svarta? Fast lite googlande så fick jag hits på de röda som VII också fast mest de gula och svarta. Kollar du på löplabbets hemsida har de bara de gul svarta (som inte finns i min storlek påstår dem).

Benet sa...

Jo, det är faktiskt VII. Det står i alla fall så på dojjans innersula.

Jag kan ju höra med Magnus på Löplabbet i Kristianstad om han har nåt rött par i din storlek.. :-)

Dunceor sa...

Det vore trevligt för de är (förutom mina NB) de bästa skorna jag har haft. Dock slet jag upp dem väldigt fort och fick kanske 500km ur dem =)

Anonym sa...

Vicka läckerbitar!
Att springa in nya dojjor ger alltid lite extra go i benen tycker jag. Och du fick då en himla fart. Urtjusigt helt enkelt!

Sofy sa...

Sweet med snabbdistans som är så lyckad!

Benet sa...

bureborn: Tack! Ja, det är en speciell känsla med nya pjuck. Men det var (tyvärr) precis lika jobbigt att köra snabbdistans som i de gamla... fast lite snyggare kanske ;-)

sofy: ja, det var inte utan att jag var lite nöjd över att ha hållit ihop det hela vägen. Efter 2k tänkte jag att det vete fasen om jag pallar detta tempo i 8k. Men det gjorde jag och det kändes kul. Dock är jag sjukt stel i vaderna idag. Backpasset i morgon ligger helt klart i farozonen. Blir kanske en återhämtningsjogg istället...

Snorkkis sa...

Snyggt pass. Och du verkar ha fastnat för det här med snygga skor. Är det vi dräglande tjejer du vill locka fram nu igen? :)

Dunceor sa...

Jag har lockat över honom till den dåliga sidan! (dvs den som köper för mycket skor).

Benet sa...

Snorkfröken: Haha. Precis!

Dunceor: Ja, det börjar snart knorras här hemma. Jag är ju snart ikapp frun vad gäller antal pjuck. Hårt att ta för en kvinna antar jag... Och ja, jag skyller allt på dig! :-)

Dunceor sa...

Jo jag gick om mitt ex för länge sedan i skor =) Jag tar på mig fullt ansvar och ser det mer som en chans att diskutera skor =D

Unknown sa...

I am impressed!!!

Nu har jag gått igenom din blog och är helt impad!!!!!!!

Härligt Tom

hz sa...

God rutin verkar det!

Svarade även sentkommet på äldre inlägg.

Benet sa...

Zeljka: Tack! Kul att Dejan också ska springa i Stockholm 30/5. Nästa år kanske vi springer alla 4? :-D

Hz: Ja, det känns ganska ok nu. Ska nörda ner mig lite mer på POSE. Det är ju riktigt spännande. Barfota-POSE till sommaren, kanske.