torsdag 23 april 2009

Ischias

Kände mig som en långsmal ryggradsförsedd amöba där jag låg på britsen och svettades i vårvärmen. En ryggrad där tredje kotan nerifrån dessutom är en aning förskjuten. Naprapat Mehlqvist ryckte och slet i mig och ett tag trodde jag att ryggen skulle gå av.


Så fick jag till slut domen. Ischias. Löpförbud ytterligare minst en vecka. Cykelförbud likaså. Djupvattenslöpning, Crosstrainer-träning och buktrycksövningar. Återbesök om en vecka. Kul. Inte.

10 kommentarer:

Snorkkis sa...

Nej, sånt vill vi inte ha! Men är det inte så med Ischias att om man har tur kan smärtan försvinna ganska sådär plötsligt (följdaktligen komma tillbaka plötsligt också)?

Anonym sa...

Nä men fy för den lede. Inte snällt av Hr Ischias och komma på besök sådär, oanmäld och allt. Förpassa den rackarn dit pepparn växer.

Anonym sa...

Attans! Inte ens cykel, så trist! Jag lider verkligen med dig.

Men samtidigt. Nu har du ju åtminstone en diagnos, du vet vem som är fienden och hur han ska besegras. Buss på!

Tur att det är så långt kvar till SM! (Intalar jag mig varje dag...)

Dunceor sa...

Ah trist. Men ändå skönt att få på papper vad problemet är för då kan man tackla det som bureborn säger.
Kör dina rehab-övningar slaviskt och sen kom tillbaka. Du hinner inte förlora något nämnvärt ändå.

Fredrika sa...

Men neeej! Fast som Snorkis säger om ischias, det kan gå fort. Alternativträna järnet, det blir nog bra, och så kommer du vara springsugen som fan sen - inte helt fel.

Nix sa...

Ushias!
Krya på dig.

jumper sa...

Ishias hade jag också till och från i ungdomen. Tydligen går det över med ålderdomen om det kan vara någon tröst.

Framför allt brukade det gå över fortare än jag trodde när det kändes som värst (nån vecka eller högst två). Hav tillförsikt!

Benet sa...

Tackar er alla för de omtänksamma orden. Det värmer ska ni veta!

Snorkis: Jag hoppas att du har rätt. Det känns redan bättre och jag hoppas att jag kan vara igång igen relativt snart!! Tills dess är det vattenlöpning och magövningar för hela slanten.

Peter: :-) Peppar, peppar så känns det bättre nu. Har i varje fall inte ont/obehag i vila längre.

Bureborn: Nej, inte ens cykel... Eller, jo cykel var ok förutsatt att jag sitter rak i ryggen som en fura (och är klädd i kavaj... som jag kan ta av... ??) Att ha fått en diagnos känns, som du säger, riktigt skönt. Långt kvar?? Vilken kalender går du efter? ;-)

Dunceor: Kör mina buktryck-övningar så fort jag får chansen. Och har fixat en wetvest i morse. NU skall det bli vattenlöpning av.

Fredrika: I know. Neeej, it is. Skall som sagt köra vattenlöpning så mycket jag hinner och kan. Lånade en wetvest från kommunens kanon-schyssta badmästare i morse! Det bästa var att jag får behålla den så länge jag behöver. Har skall vattentrampas!

Nix: Faktiskt en rubrik jag övervägde :-P Tackar för omtanken!

Jumper: Läste nånstans på nätet att ischias var vanligast i åldrarna 35-45 år, dvs i ungdomsåren... Känns tryggt att det blir bättre med åren. 5 år till det släpper helt. :-)

Benet sa...

Bureborn: Jag glömde ju... HUR ÄR DET MED DIN HÄLSENA? Nån förbättring?

Anonym sa...

Hälsenan börjar faktiskt kännas bättre (peppar, peppar). Idag gick jag ner för en trappa utan att reflektera över saken. Det tolkar jag som ett lovande tecken.

Det är klart det är långt till SM. Alldeles tillräckligt långt för att både du och jag ska läka ihop fint och få ett härligt lopp! Ok, vi kanske inte är i allra bästa toppform, men vi kommer att springa!