måndag 30 november 2009

Sisten runt är en skit

Söndag. Långpassdag. En runda runt Finjasjön har diskuterats ett tag med löpande kollegor på jobbet. Igår var det dags. Såg fram emot en skön runda på knappa två mil i härligt väder.


Sju personer sammanstrålade utanför metropolen Hässleholm och gav sig iväg runt sjön. I ett "rasande" tempo! Åtminstone för mig. Blev inget vanligt långpass för den långe. Snarare ett ganska tufft tempolopp. I 18,5k. Varav hälften på halvt vattenfyllda småstigar. Kul att få leka med de snabbfotade emellanåt! Mör i benen idag.... :-)

6 kommentarer:

Snorkkis sa...

Vilken tur att det är snyggast som vinner och inte snabbast!

Benet sa...

Du är ju alltför söt Snorkkis :-)

Det var faktiskt inte riktigt så illa som jag skrev... Tre av oss höll ihop under hela varvet. Ytterligare två väntade in oss efter en mil och sprang ihop med oss vägen in. Men jag kände mig sliten och kände att jag inte hade speciellt mycket kvar att ge. Var glad att vara framme efter 1h37.

Anonym sa...

Ahhh! Snittpuls 181. 5:15 på stigar och lera. I dryga 18 K. Och så kallas det långpass... :-) *svimmar lite*

Men visst är det härligt med snabba löparpolare ibland, som får en att pressa sig så mycket mer än man tänkt!

Dunceor sa...

8,77km på 46:50 dvs 5:20-fart,fick jag det till idag. Och med fina pulsen 150/161. Det är maffe-puls för mig ;)

jumper sa...

I våras hängde jag för omväxlingsskull på "gubbskubbet" i Vallentuna. Det visade sog att det för dagen bestod av 35-50 åringar som höll ett tempo kring 5:30/km det vill säga mitt normala halvmaraton tempo. Ibland får man pinna på om man ska ha sällskap. Andra gånger är det tvärtom.

Benet sa...

Bureborn: Ja, det var rena tävlingspulsen... Puh. Tog lite musten ur mig. Men jag var ändå relativt pigg två dagar senare då det var dags för den veckliga dosen lunchlöpning. Sedan satte nåt virus klorna i mig. Men jag kämpar vilt för att bli av med det och hoppas att jag lyckats så pass bra att jag kan ta en liten lätt runda redan i morgon (söndag).

Dunceor: Ja, som jag sagt till dig; Du har definitivt klivit upp en nivå. Maffepuls i 5:20-tempo!! Suveränt!

Jumper: Jo, det är ju så med social löpning och det är ju definitivt både inspirerande och trevligt. Hade dock inte fixat att alltid springa med andra och antingen diktera tempo för dem eller lyda deras tempo. Att få bestämma takt och ton helt själv är något jag känner är viktigt för min löpning.