fredag 11 december 2009

En snabbis mitt på ljusa dan

Det är inte ofta det händer så här års. Att man får chansen att köra ett snabbdistanspass med solen som enda belysning, alltså. Men idag har jag tagit semester, och kunde således även unna mig att efter lunch dra runt på Näsby Fält i de röda favoritskorna.


Tanken var att köra ett medelhårt pass, en mil i 5:00 - 5:15-tempo, men efter första kilometern kände jag att jag ville springa fortare än så. Höll mig runt 4:30 och trampade på ute på grusvägarna och på de något leriga stigarna i skogspartierna. Det var härligt. Frihetskänslan överväldigande. Åtta kilometer senare stannade jag och pustade ut för att sedan jogga hemåt i maklig fart de sista två.


Smidde planer som handlade om att efter nyår gå ner i arbetstid till 80% och spendera fredagarna hemma. Fick nämligen ett brev från Försäkringskassan häromveckan med information och uppmaning om att utnyttja resterande föräldradagar då yngsta dottern fyller åtta år till sommaren vilket innebär att outnyttjade dagar då går förlorade.


Att vara ledig varje fredag skulle innebära att mina träningsveckor skulle kunna se ut som följer:


Lunchpass på tisdagar (8-9k lätt distanspass), styrketräning tisdag kväll. Kvalitetspass på onsdag kväll och dagsljuspass på fredagar (halv- eller heltuffa pass beroende på vecka). Styrketräning på lördagförmiddagarna (löpning till och från gymet) samt långpass på söndagar. Det låter ju faktiskt som en riktigt schysst plan! Eller hur?

10 kommentarer:

Snorkkis sa...

Vilken fart - måste ha varit skorna :) .

Att kunna träna dagstid skulle verkligen vara lyx; ser framemot att få springa lite i ljus nu under helgen! 80% skulle vara riktigt bra faktiskt, och säkert behövligt med familj. Hoppas att arbetsgivaren också gillar idén!

Dunceor sa...

Det låter sjukt grymt. Riktigt avundsjuk om du får möjligheten =)

Anonym sa...

Vilken lyxplan! Varför tveka, lämna in en ansökan om FL omedelbart!
Måste man ha barnen hemma samtidigt? 8-åringar har ju skolplikt. Hm?

Benet sa...

Snorkkis: Ja, det är garanterat skornas förtjänst. De är så coola att de typ går av sig själva :-P

Dunceor: Ja, det hade inte varit dumt, men....

Bureborn: Jag är lite rädd för att du har rätt. Har funderat över samma sak sedan jag smidde mina planer och skrev inlägget. Kan man verkligen vara föräldraledig hela dagen om lillan går i skolan från 08.30 till 13.30?

Ingmarie sa...

Taget! Absolut i-n-g-e-t att ens fundera över! Klart du ska ha "lediga" fredagar! Både för träningens och familjens skull. Härligt!

Katarina M-I sa...

Du kan inte vara föräldraledig när barnen är i skolan, men du kan ta ut ersättningen lördag eller söndag istället för att komma runt det hela (du får ta tjänstledigt på fredagarna:)

Det är ju generöst av FK att de upplyser om att man har dagar kvar som håller på att gå till spillo!

Benet sa...

Tack för det Katarina. Jo, det får nog bli nåt liknande, med tjänstledighet på fredagarna och F-ledighet på helgerna. Vill det sig riktigt illa, så kanske man inte behöver fundera på sånt här överhuvudtaget. Då kanske man blir ledig 24/7....

Benet sa...

Ingmarie: Ja, visst är det så. Vi får se vad som sägs om det hela och om arbetsgivaren är beredd på att ge mig ledigt på fredagarna trots att jag inte kan ta F-ledighet... Men jag hoppas det, då livskvaliteten både för mig och för resten av familjen skulle öka dramatiskt! :-)

Anonym sa...

Kom till den här sidan efter att ha försökt hitta info om jag har möjlighet att ta FP för att vara med min 7-åring på skolan eftersom jag är i samma situation som du. Jag vill dock vara ledig för både hennes och min skull (hon skulle tycka det var fantastiskt om jag var med henne en hel dag) och inte för att ägna en dag åt mig själv. Blir nästan chockad över vad jag läser. Följ med din 7 åring till skolan på fredagen tycker jag - ägna mer tid åt henne/honom eller din stackars fru och mindre åt dig själv! Det verkar som du aldrig är hemma?! Hoppas verkligen jag har fel.

Benet sa...

Anonym: Kan infria dina förhoppningar om att ha fel.