torsdag 21 januari 2010

Snö, snö, snö

...och jag som bara vill ha tö, tö, tö.


I natt kom ytterligare en omgång vita kristaller genom luften och lade sig som ännu en stor och fluffig vit filt tvärs över det skånska landskapet. Det räcker nu. Tycker jag.


Visst, det är kul för barnen och för dem som gillar att ta sig en tur på längdlaggen. Speciellt kul för de skåningar som bokat startplats i Sälen om några veckor. Nu slipper de rulla omkring på grusiga cykelstigar, utan kan istället glida fram på det vita täcket vilket måste vara inspirerande.


Men jag är inte skidåkare. Inte skridskoåkare heller för den delen. Jag är löpare. Bosatt i Skåne. Och här nere ska det inte vara snö på marken i mer än högst två dagar per år. Möjligtvis åtta; julafton och dagarna under sportlovsveckan.


En titt i dagens tidning berättar för mig att det heller inte kommer att bli töväder inom det närmaste. Tvärtom ska temperaturerna återigen dyka under nästa vecka. Huga.


Det här vädret får mig dessutom att känna mig som världens lögnhals. Mina brittiska kollegor som flyttade till Sverige (och Skåne) i våras frågade mig i höstas om det kom att bli kallt och snöigt här under vintern. Nej, nej, nej, det behöver ni inte oroa er över. Här nere ligger snön aldrig kvar längre än en dag eller två. Max.


Jo, tjena!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag måtte ha blivit galen! Förra året skulle jag tveklöst ha instämt i ta-bort-snön-nu-besvärjelsen. Men i år har jag köpt ett par skidor...
Och så springer jag inte så mycket heller, som du vet. Och när man - tyvärr - inte ser vägen i första hand som en löparbana, är det rätt trevligt när den är vit.
Men det hindrar inte att jag önskar snön från Skåne - för din skull!

Benet sa...

Ja, om snön bara legat packad som en vit väg (något halare än asfalten, men lika jämn och fin), så hade det kanske gått an, men här nere blir underlaget liksom jävligt halt, sörjigt och eländigt.

Var precis ute på ett tempopass och det satte både balansen och tekniken på prov vill jag lova. Snorhal snömodd som underlag på 75% av 8k-rundan. Är ändå vansinnigt nöjd att jag fullföljde då jag var både trött i benen och trött på underlaget...

Är glad för din skull att du har (riktig) snö där du bor så att du kan alternativträna på skidor. Låter faktiskt riktigt mysigt!

Johan sa...

Ja inte är det kul att springa i all snö och is. Broddar på skorna hjälper föga. Mina luftrör klarar inte av kylan så det är bara att vänta på blidväder. Cykeln står också och frustar i förrådet, ivrig att få känna skogens stigar under hjulen. Vi skåningar är inte konstruerade för någon längre period av vinterväder, så snälla ge oss lite tö nu...

Helena sa...

ja det är ju vackert med all snö, men det behöver ju inte komma ännu mer...börjar bli jobbigt med alla kläder som ska på och av hela tiden, vare sig det är på jobbet eller hemma, men man får väl se det positiva i vädret i och med att löparmusklerna får jobba ordentligt ;)

Här hos mig är det moddigt värre, men efter att ha varit på "pose"utbildning så tycker jag det är lättare att springa trots underlaget, jag vrickar inte till fötterna alls!

Dunceor sa...

Du får komma till Helsingborg, lite snö men bra grepp på asfalten ändå.
Jag ser fram emot dra igång lunchlöpningen på onsdag igen!