måndag 9 augusti 2010

Kraftlös jobbstart

Första dagen på jobbet efter fyra sköna semesterveckor. Kul att återse kollegorna, men surt att många av de surdegar jag lämnat för en månad sedan fortfarande låg på jäsning. Inte mycket bullbak under juli månad inte.


Följdaktligen även första dagen av pendling på ett tag. Tåget försenat både på ner och hemresan. Skoj. Inte. Unnade mig en tröstande glass i solskenet efter hemkomst strax innan klockan sex. Magnum Hasselnöt. Alltför god. Hem. Ingen bil på uppfarten. Frun på vift. Och barnen. Ombyte. Hungrig. Trots glassen. Äta innan eller efter? Äh, efter. Det blir nog bättre.


Fältet tog emot mig med öppna armar, men jag orkade knappt hälsa. Eller njuta. Sommarpratare Peter Andersson malde på i öronen. Försökte lyssna. Men kunde inte uppbringa den kraft som krävts för att göra honom riktig rättvisa som lyssnare. Stapplade fram i ett stolpigt 5-tempo i gassande sol i fantastisk natur. Skönt. Men ändå inte. Kände mig klar efter 7. Klar, färdig och körd.


Hoppas det känns bättre i morgon. Då det äntligen är dags för lite lunchlöpning i Lund igen.

3 kommentarer:

bureborn sa...

Första dan på jobbet. Inte fasen går det att springa då!
Ser att du haft en helt underbar sommar, myslöpning allmänt härligt. Låter som den bästa av somrar tycker jag. Suverän uppladdning inför en löpande höst.
Upptäckte dessutom att jag helt missat din mil under 45. Grattis! Det är ngt som jag också lekt med, i tanken. Det skulle vara bra kul att klara det en gång under "löparkarriären". Men för min del känns det långt, långt borta. Alldeles för långt för att inte åldern ska hinna ikapp mig först. Och så är jag nog för förtjust i alla mina myspass i terräng. Man måste ju prioritera...

Benet sa...

bureborn: Nä, det förstås. Int kan man springa efter första dan på jobbet efter ett så pass långt uppehåll....

Jo tack, sommaren har varit fantastisk! Har som sagt tagit det lugnt i spåren och bara myslöpt. Endast två snabba pass. Ett på "Startskottet" och ett (kortare) ute på Rinkaby skjutfält nere vid havet. Vid bägge tillfällena ruskigt varmt. Och jobbigt. Bättre att myslöpa då vädret är tropiskt.

Ingmarie sa...

"Det sämsta med semestern är att den tar slut"... Hoppas de andra dagarna varit bättre. Låt det ta lite tid med "invänjningen". Din sommar har ju varit magisk! Inte utan att jag är lite avis... Helgen kommer att bli en höjdare ska du se! Kommer hem sent lördag så kanske jag hinner (orkar) uppleva stämningen lite jag med. Lycka till!