onsdag 8 september 2010

Bland paraplyer och toalettduschar

Tokyo är stort. Sjukt stort. Stort, varmt, fuktigt och lite galet. Har än så länge bara sett en liten, liten bråkdel av den förmodade "galenskapen". Joggat, jobbat, sushi-at, druckit samt fått känna på svansen av en förbidragande tyfon. Och fått uppleva en tvättäkta japansk toalettdusch.....!?
Har inte hunnit med mycket mer. Och ändå "skolkade" jag från jobbet och smet ut vid 20-tiden för att få i mig lite kvällsmat. Kände därefter inte för att gå tillbaka till kontoret. Mina japanska kollegor, som säkert fortfarande sitter kvar i det oändliga kontorshavet, tycker säkert jag är en riktig "slacker".
Måste ju ladda, ju. 5,5k rekogniseringsrunda i 5:40-tempo i morse. Längre löpning i morgon bitti. Förhoppningsvis utan sällskap av regn, tyfoner och sju miljoner paraplyer på trottoarerna.


Natti.

6 kommentarer:

Sofie RW sa...

Spännande! Ha en fortsatt bra vistelse i Japan; och skolket låter som ett måste!

snitsaren sa...

Önskar höra mer om den japanska toalettduschen.

Anonym sa...

Tack för rapporten! Så avis - Japan verkar så utomjordiskt på nåt sätt. Och så gillar jag medellängden.

Ingmarie sa...

Tycker du verkar ha det snuskigt bra! Nyfiken på vad du jobbar med?

Alma sa...

Hejsan!
Fin läsning och intressant blogg!
Kika gärna in på min om du har lust...
Ha en fin dag i Japan!

Benet sa...

Sofie: Tack för det. Är nu hemma sedan fem dagar tillbaka. Men är på något sett fortfarande i Tokyo. Drömmer om det varenda natt. Skumt.

snitsaren: Det finns risk för en recension av denna underbara mackapär i ett framtida inlägg. Kanske.

bureborn: Haha. :-) Ja, och jag gillar den kvinnliga halvan av befolkningens snygga försök att medelst vackra fotbeklädnader öka på den.

Ingmarie: Ja, vi hade det kanon i den fuktiga värmen och i det enorma, men underbart behagliga, folkhavet. Fantastiskt stad, det lilla vi såg i våra pauser från jobbet på det svensk-japanska (eller skulle jag skriva japansk-svenska?) telefonföretaget :-)

Alma: Hej. Tack. Och välkommen!