söndag 14 november 2010

Benet plåtar

Bromölla halvmarathon 2010. DNS.


Det har varit bestämt sedan länge. Att jag inte skulle starta, alltså. Löpningen har nämligen gått lite på halvfart i stort sett hela sommaren och hösten och jag har inte kunnat träna med någon riktig reda.


Så, istället för att springa skulle jag idag agera hejarklack till en kollega som tog sig upp till Bromölla från Lundatrakten. Jag tog med kameran för att, som en extratjänst, ta lite bilder samtidigt som jag tjoade på honom längs vägkanten.
Bild efter bild togs då löparna drog förbi och då slutaren började bli ordentligt varm insåg jag att jag helt plötsligt förvandlats till (in)officiell Bromöllahalvmarefotograf.
Jag hade bilen med mig och kunde därför stå vid ett antal platser längs banan för att plåta och mana på. Vid fjärde, sjunde, elfte och sjuttonde kilometern samt i mål förevigade jag de flesta av deltagarna i ett (som vanligt) supertrevligt arrangemang. Resultatet av dagsverket hittar ni här.


Det spratt en hel del i de långa benen när jag såg hur den ene efter den andre kom in i ett fint flyt och fick till ett kalaslopp på den hyfsat lättsprungna banan i det ultimata löparvädret. Sju grader varmt, mulet och i stort sett helt vindstilla. Hoppas verkligen att jag kan vara med nästa år.


Idag fick jag nöja mig med en mörk kvällsrunda över drygt åtta kilometer. Ett pass där det med överdriven tydlighet (som väntat) konstaterades att det för tillfället inte finns mycket till tävlingsfart i de Bengtssonska benen. Men vad gör det? Det är ju långt kvar till 28 maj.


Uppdatering 2010-11-15: Glömde ju att skriva att kollegan J gjorde en finfin insats i loppet och landade med god marginal under 1.45; 1.43.53. GRATTIS!

4 kommentarer:

Ingmarie sa...

Att agera hejarklack OCH fotograf är både beundransvärt och t.o.m jobbigt! Både fysiskt och psykiskt. Och som sagt var, det ÄR långt till 28/5. :-) Du hinner!

jumper sa...

Oj !! Det var ta mig tusan en av de mest gedigna fotodokumentationer jag sett av ett lopp. I varje fall som privat och ideellt uppdrag. Du borde få en gratisplats nästa år!

Anonym sa...

Berömvärd insats! Håller med Jumper, klart tävlingsledningen ska ge dig en gratis startplats! Jättefina bilder, och suverän påhejning. Det syns på löparnas glada miner.

Benet sa...

Jaja, lugna och fina nu mina kära vänner... nu ska vi inte överdriva :-) Det var en skönt kravlös inspirationspryl varför det hela både gick lätt och blev hyfsat rätt. Det var riktigt kul och faktiskt också väldigt uppskattad bland många av deltagarna! Inte minst av J som sade sig få en kick de gånger han fick syn på mig (och min lille Nikon...)

Skulle Ryssbergets IK erbjuda mig en gratisplats nästs år skulle jag bli tvungen att springa oavsett form. Och det är kanske inte helt fel. Man behöver ju liksom inte slå PB varje gång man springer ett lopp...