torsdag 16 december 2010

Insnöad

Det snöar idag. Det har det gjort i stort sett konstant sedan jag vaknade. Ett sånt där typiskt Skånesnöande. Fint, fint snö som viner, yr och ryker och som lägger sig i drivor och ställer till besvär för såväl bilister, cyklister och tågresenärer som löpare.


Har varit ledig idag och hade (givetvis) löpning som en given aktivitet på schemat. Stod och betraktade vädret en bra stund i förmiddags. Inifrån huset. Såg hur det ven, yrde och rök av snö därute. Lyckades av någon anledning inte förmå mig uppbringa den kritiska massa av motivation som krävts för att byta om och ge mig ut på det tänkta 10k-passet. Även om jag vet att det skulle känts både härligt "hard core" och alldeles underbart att genomföra ett grispass i full snöstorm. Det gick bara inte. Kanske hade gårdagens firmafest i Malmö Arena också något med saken att göra, men vädret var definitivt den mest avgörande faktorn till varför jag inte lyckades få ändan ur vagnen och ta mig ut.
Hade tänkt skriva: "Jävla skitvinter!", men väljer att inte göra det. För, som Jessica Gedin så pricksäkert uttryckte det i ett Spanaravsnitt för ett par veckor sedan: "Vintern gör ju bara vad den är bra på!". Och sedan är det upp till oss att anpassa oss och hitta lösningar utefter rådande förutsättningar. Idag anpassade jag alltså mig genom att ställa in. Sitter just nu i skamvrån och skriver det här...

5 kommentarer:

Dunceor sa...

En annan tryckte ett 5km snabbdistanspass i 1dm nysnö. Så hardcore är jag =)

jumper sa...

... och en ytterligare en annan sprang korta vintervändbanan 11,4 km med yrsnö, piskande motvind och uppförsbackar på hemvägen. Här uppe i norr bangar vi inte för lite vitt.


(berättar inte att cykelbanan var nyplogad)

Benet sa...

Dunceor. Ja, det ante mig

jumper: Jaha-ja. Ännu en som trycker ner skånings-Benet i sina nya Racers...

Och inte blev det nåt sprunget idag heller. Men tåg. DET har jag åkt. Och MYCKET.

Ingmarie sa...

Det är alltid värst att sitta inne och titta ut....

Benet sa...

Ingmarie; Håller med. Torsdag var faktiskt något av en skitdag. En ledig dag som det liksom inte blev något av... Int bra...