lördag 19 februari 2011

5 under 20

En halvmil i 4-tempo? Really?
Jajamen!


På roddmaskinen, alltså. Eller, tja; 4 x 1250 meter i 4 min/km-tempo för att vara helt korrekt. Med ungefär en minuts drickapaus-vila mellan repetitionerna.


Rodden var en av huvudattraktionerna på dagens gympass som även bestod i 20 minuter på cykel, vara de mittersta tio med rejält motstånd, magövningar av olika slag, ryggresningar och excentriska tåhävningar. Skippade tyngre lyft med rädsla för att axeln inte läkt ut helt. Det är inte lätt att vara gammal och bräcklig.


Fem kilometer under tjugo, löpandes, är en fart-milstolpe som jag hoppas kunna passera någon gång. Kanske redan i år? Jo, kanske det. Ibland överraskar man ju till och med sig själv...

8 kommentarer:

Martin sa...

Nog fasen ska du fixa femman under 20! Jag sprang drygt 7km i 4:12 tempo för någon vecka sen och du springer ju bra mycker mer än vad jag gör nu. Först dit vinner? :)

Benet sa...

Martin: Ja, möjligt att det kommer att gå. Om jag satsar på att bli snabbare och slutar bekvämlighetslunka långpass :-)

Jag tror nog att du, som fortfarande är ung och rask, hinner till 5 under 20 först. Din cross-fit-satsning kommer att göra under för din löpning, var så säker!

jumper sa...

Jag blir alltid lika förvånad över vilken fart ni får upp i de där roddmaskinerna. Går det månne lika fort i vatten? För egen del har jag bara rott eka i typ 20 minuter per kilometer.

I löpning nöjer jag mig med att klara femman under 25 minuter i år också.

Dunceor sa...

Sub20 på 5000m borde du klara i år, speciellt om du testar på bana. Det är faktisk rätt skoj att springa på bana för det är sån totalfokus på springa, inget som distraherar en =)

Roddmaskin är trevligt annars, jag brukar köra 10-15 min på gymmet som uppvärmning och ligger på typ 2:10/500m.

Ingmarie sa...

Klart du kan!Rodd i den farten är mycket jobbigare!

Benet sa...

jumper: Jag vet faktiskt inte... :-) Som jag skrev på FB: Det är bara att skjuta ifrån med benen och dra med rygg och armar för allt man är värd ;-) Tycker (precis som jag antar att du också gör) att 1 km i en eka på en blank sjö en sommarmorgon låter bra mycket trevligare...

Dunceor: Bana, ja. Ska bli skönt när banorna ligger snöfria och beredda på att ta emot Bengtsson och hans intervaller. Blir inte så många banpass per säsong, och det kanske därför jag tycker att det är så trevligt. Att prova på en 5:a i 4-tempo kräver en bra grund att stå på. En grund som jag förhoppningsvis kan ge mig själv i år.

ingmarie: Menar du verkligen det? Men att köra i 20 minuter i det tempot skulle kräva en enormt bra grund, en bra dag och en otrolig vilja (något jag har... om jag vill ;-)) Gjorde 44:25 på 10k i somras i tryckande hetta och med en sjukt trång start med 1 minuts väntan med tickande klocka. Låt säga 43:30 utan den väntan. Enligt McMillan skulle det innebära 20:56 på 5k. Jaja, vi får la se... :-)

Anonym sa...

Varför springer du egentligen? Flytta till Oxford och satsa på rodd istället!
Jag skämtar förstås, det förstår du va? Men det var sjutton vilken fart du fick upp i den där maskinen!
Hur är det med fredagens skrämskott i vaden?

Benet sa...

bureborn: Oxford? Ja, det vore inte så dumt faktiskt. Rodd? Nä, tror inte det. För "jobbigt" :-)
Skrämskottet har hållit mig borta från löpningen sedan det uppkom, men känns mycket bättre nu. Masserat och stretchat så mycket jag hunnit. Vågade inte ge mig ut på ett gemensamt pass med "lunchpågarna" i Lund igår utan fick köra ett konditionspass på gymmet på kvällen istället. Motionscykel och roddmaskin. Tur jag tog med iPoden, för helvete vad trist 45 minuter på en motionscykel kan vara. Tacka vet jag löpning med moder natur som sällskap!