lördag 28 juli 2012

Bröllopsdag #16

04.00. Kliver ur sängen och det för årstiden något för varma täcket. Kaffe, ett par mackor. På med X-talon-pjucken och löparstassen. Och en jacka då det i den arla timmen är lite kyligt i luften. In i bilen tillsammans med hustrun. Ner mot Åhus. För att möta solen på dess väg upp över horisonten. Och för att påbörja firandet av vår 16-åriga bröllopsdag. Initiativet och idén är genial. Och den kommer från min kära fru.
Anländer samtidigt som den rödskimrande solen precis kravlat sig upp ovanför vattenytan. Lägger våra prylar i den vita sanden och ger oss av norrut på en vass- och gräsbeklädd stig precis ovanför strandlinjen. Ljuset är magiskt. Ljudet likaså. Kvittrande fåglar, råmande kor, dykande tärnor. Och så gräset och vassen som slickar skor och underben och svalkar fötterna med hjälp av morgondagget.

Tempot är lågt. Vi stannar emellanåt och tittar, plåtar, njuter. Och hälsar på en och annan nyfiken kviga. Färden går in i tallskog och tempot ökar något. Dyker på ett stort blåbärsris i vår väg och en andra frukost inleds. Tassar vidare och vänder efter att varit ute i tre kvart. Passerar vildhallonbuskar och fyller ytterligare på energidepåerna. Skiljs sedan åt och jag studsar fram i mitt eget tempot på tillbakavägen. Tillbaka till "vår" strand.


Av med svettiga kläder och en stilla promenad ut i ett svalkande hav.Mycket bättre än så här blir det inte.

13 kommentarer:

bureborn sa...

Fantastiskt vackert! Fantastiskt njutbart! Fantastisk fru! Vilket underbart sätt att börja firandet av en bröllopsdag! Varmt grattis till er båda!

Benet sa...

Tack Sofia!!! Ja, det var verkligen en riktig höjdare. Höll på att skriva att det måste bli en tradition, men isåfall får nästa år undantas eftersom den 27/7-13 är det dags för 79k i Davos... :-)

Carina sa...

Vilken underbar morgon!!!! Jättefina bilder! Stort grattis till er båda!!

Benet sa...

Tack Carina! Ja, sådana morgnar bär man med sig under lång tid. Magiskt med soluppgångsljuset, stillheten, den lugna sköna löpningen och det underbara (om än lite väl svala) badet efteråt!!

Ingmarie sa...

Herregud så vackert och romantiskt. Och nej, mycket bättre än så där kan det verkligen inte bli! GRATTIS till er!

Benet sa...

Ingmarie: Tack! Ja, det var allt både romantiskt och vackert. Och det vackraste var nästan att initiativet togs av Maria. Tätt följt att löpningen, vädret, solen och det svalkande badet.. :-)

Wanja sa...

Håller med de andra, det både låter och ser fantastiskt ut! Grattis!

jumper sa...

Grattis som sagt! Men jag kan inte låta bli att undra vad #16 betyder?

jumper sa...

... eller jag menar det där # som står överallt nuförtiden?

Benet sa...

Tack Wanja!! Sverige, Skåne, Åhus är fantastiskt :-)

Benet sa...

Tackar och bockar för gratulationerna Jumper. #-tecknet lånade jag lite fräckt från amerikanarna. Används som nummer (uppräknings)-tecken.

Wikipedia skriver: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Number_sign

Staffan sa...

Vackra bilder, stämningsfullt, fantastiskt initiativ. Jag undrar med ett leende vad reaktionen skulle bli lite hos min hustru om jag föreslog en liten löptur med start 04:00 på vår nästa bröllopsdag i maj ;)

Benet sa...

Staffan: Tricket är att låta det vara *frun* som kommer med förslaget. Det tar några år att få till, men till slut så, plötsligt, "bara händer det". :-)