fredag 25 april 2008

Strategilöpning 8km

Efter gårdagens strategikonferens och många och långa diskussioner ger jag mig ut på ett löpförsök tillsammans med testchefen. Planerna för rundan formas i hissen då vi ombytta till tights och löparskor står och chit-chattar om dagens behandlade ämnen.


En förutsättning för att det överhuvudtaget skall bli något sprunget är att det känns bra i vänstran. Tjugo löpsteg ut på gårdsplanen konstaterar jag att så är fallet. Härligt! Vi viker av åt höger längs Mörrumsån ner mot Ronneby hamn och lägger oss i ett tempo strax över 5 min/km. Pulsen är relativt hög (169), men trots det känns det makalöst lätt att både springa och prata.


Min dolda plan är att springa totalt 10 K, men efter fyra så indikerar kollegan att det känns som att det är dags att vända tillbaka. Visst, inga problem.


Väl hemma efter åtta sköna asfaltskilometrar i 5:20-tempo väntar en varm och skön hotelldusch. Sitter ju som en smäck efter dagens övningar.


Jag kan än en gång glädja mig åt att benhinnetejpning verkligen fungerar! Wunderbar!

7 kommentarer:

Karin sa...

Men åh, vad härligt :-)
8 km, 5:20-fart, ingen smärta, vackert väder. Jag ler och jag gläds med dig. Nu är du verkligen värd att få vara smärtfri och bara springa!

Anonym sa...

Fantastikt! Jättegrattis till en mumsig runda.
Den där tejpningen skulle jag verkligen vilja ha "receptet" på. :-)

Benet sa...

Tack för hurraropen, tjejer!

Man får ta en runda i taget och tacka och bocka varje gång smärtan håller sig på avstånd. Hoppas sannerligen att Voltarenkuren kommer att få bukt med inflammationen snart.

En förevisning av tejpningen kommer att äga rum "live" på Stora Essingen (i en viss Niklas trädgård) strax efter avslutat Marathon ;-)

Karin sa...

Åh, DET ser jag verkligen fram emot :-) Ska bli så kul att träffa alla i verkliga livet också :)
Blir det Göteborgsvarvet för din del? Vi kanske ses där i så fall...

Benet sa...

Om allt går som det är tänkt så startar jag från Slottsskogen 14.45 den 17/5 med startnummer 23621 (startgrupp 6). Synes där ;-)

Karin sa...

Leta efter en tjej med "bunny-öron" (jag ska baske mig springa i det bara för att göra skäl för kanin-Karin) och gult linne med Team Stockholm Marathon på. Jag startar i grupp 2 14:08...

Benet sa...

Ja, det ska jag göra! Jag har ganska bra överblick pga min längd (194cm) så förhoppningsvis får jag span på dig :-)