lördag 27 september 2008

Kuperad bröllopsjogg

Befinner mig i Värmland, närmare bestämt Kil för att övervara ett bröllop. Började dagen med en utsökt frukost på herrgården vi bor på och följde upp det med att springa ett lågpulspass. Ja, springa var kanske att ta i. Motionsslingan som jag letade upp var ordentligt kuperad så det blev en hel del promenad i uppförsbackarna för att hålla pulsen i schack. Omgivningen var vacker. Sagolikt vacker med utsikt över Fryken och både lingon och blåbär i risen bredvid det perfekt preparerade spåret.
Sammanlagt blev det drygt 13 kilometer vilket känns som en kanonuppladdning inför bröllopet som alldeles strax drar igång.


Sträcka: 13.4
Tid: 92
Tempo: 6:52
Puls: 137

9 kommentarer:

Anonym sa...

Är glad att jag inte är den enda som "tantspringer" just nu. Tog mitt första maffepass igår, skall alltså tygla mig inom beskedliga 125-135, och även om jag aldrig varit särskilt snabb är det fan så jag skäms i joggingspåret...

Anonym sa...

Vilken utsikt!
Jag är imponerad av att du håller stenhårt vad du lovat din puls, och promenerar i uppförsluten. Det ska verkligen bli spännande att se hur snabbt du "tantspringer" om tre månader.

Benet sa...

Haha, tantspringer :-) Japp, det är den absolut korrekta benämningen på den sk löpning jag bedriver för tillfället. Snabbt går det fan inte, det är en sak som är säker. Men jag hoppas och tror att det skall löna sig i slutänden...

Magda Gad sa...

kanonbra maffepuls!!!

och inte ska man skämmas för att man springer sakta. man kan till och med promenera snabbt som variation mellan löppassen. det bygger upp konditionen det också.

askan sa...

Det låter helt underbart! Ska bli kul att läsa om dina Maffeäventyr, jag kör själv nåt åt det hållet nu även om nästan alla pass blir med barnvagn så pulsen blir svårare att hålla konstant.

tillbakatillutmattning sa...

Hej, spännade att se om du lyckas bättre än mig... (fast jag lyckades rätt bra i lördags :) !!!).

Anonym sa...

Jag har många gånger konstaterat att Maffelöpning är lättare med tantsällskap. Eller kanske borde jag hellre säga flicksällskap. Gubbsällskap borde naturligtvis också gå bra. Vad jag försöker säga är att jag alltid springer för fort ensam. Idag 17,5 km i 6:10-fart med en puls vid hemkomsten på 150. Det är nog lite som Fredrika säger att man skäms lite för att springa långsamt utan anledning. Skärpning.

Nix sa...

Shit vad du kommer ha nytta av ditt maffande när du väl sätter igång.

Lova att vinka och vara snäll när du passerar mig på skeppsbron i maj...

Benet sa...

Magda: Tackar, tackar! Skäms gör man kanske inte, men det är jobbigt att behöva hålla igen. Speciellt om man är av den hialösa (=otåliga) typen.

Askan: Ja, det ska bli spännande att se ifall man kan märka någon förbättring. Du har väl kört lite Maffetone-stuk på din träning tidigare? Och det har ju gett resultat!

Tillbakatillutmattning: Ja, jädrar vad impad jag är av ditt resultat på LL. 2.14!! Det är ju helt sjukt bra med tanke på alla de problem du haft. Ett start och rungande GRATTIS!

Jumper: Lättare OCH trevligare med damsällskap :-) Kul att läsa att du börjar få bra längd på dina pass! Det gläder mig!

Nix: Hahaha. Din humor har det aldrig varit något fel på ;-) "passerar mig på skeppsbron i maj"...tssss... trams! Enda sättet att passera dig skulle vara om du fått förhinder och står i publiken...
Nyttan jag förhoppningsvis kan få ut av "maffandet" är att jag får hålla mig skadefri och har en bättre bas att stå på i år då det är dags att gå in i Sz:s maraprogram! Vi får la se...