onsdag 3 september 2008

Tre kilo i däcken

Med nypumpade däck gav mig ut på en cykeltur för att rasta både kropp och själ. Jag har inte vågat/kunnat cykla på ett par veckor på grund av de ömmande senorna i vänster fotutsida, men igår var det dags att testa. Dock undvek jag kuperade terrängspår och höll mig till hyfsat plana grusstigar/cykelvägar för att inte fresta för mycket på foten. Jag irrade ganska planlöst omkring i stans utkanter och bestämde rutten efter hand. Första kontroll blev Lillö borgruin ute i vårt fantastiska vattenrike. Därifrån längs Linnérundans grusstigar mot stan och vidare ut mot Ekenabben och senare Håslövs ängar.


En dryg timme senare var jag hemma igen. Lite härligt stum i låren och ordentligt svettig klev jag av cykeln utanför dörren för att upptäcka att jag var utelåst. Familjen var på vift och jag hade inga nycklar med mig. Hmmmm. För att behålla värmen passade jag på att köra dagens "Pushup"-pass ute på terrassen. Tog sedan en bonusrunda på cykeln ute på fältet för att hålla ångan uppe och inte börja frysa. Vid min andra hemkomst var dörren öppen, familjen hemma och den efterlängtade duschen ett värmande faktum.


Tid: 1.17
Puls: 154

15 kommentarer:

Dunceor sa...

Hehe jag gick också på hundred pushup men jag körde bara två ggr förra veckan så börja om på vecka1 denna veckan men ännu inte gjort några. Jag tycker egentligen om armhävningar men det blir liksom bara inte.
Jag hoppas du får komma igång snart igen och springa.

Anonym sa...

Vi har tvp nycklar gömda på olika ställen utomhus, ifall ngn skulle bli utelåst. Det hjälper inte...
Sambon blev utlåst tillsammans med en utsvulten Pumla, borrade hål i dörren för att ta sig in...
Hur mår fotleden?

Benet sa...

Dunceor: Hundred pushup-programmet kör jag mest för att det är ett intressant experiment, en "kul grej". Skulle jag, som gör runt 20 pushups idag kunna pressa mig till att göra 100 efter 18 st pushupträningar på sex veckor? Det låter helt otroligt. Och är egentligen helt oväsentligt. Experimentet i sig ger ju en fin bonuseffekt, oavsett om jag når 100 eller inte. Jag blir starkare i bål, axlar och bröst!

Bureborn: :-)
Foten blir bättre för varje dag som går. Löptest är planerat till helgen.

Dunceor sa...

Benet: Jag är även lite skeptisk till att jag ska kunna göra 100 om 6 veckor genom följa programmet. Men jag som idag kan göra typ 23-24 i sträck lyckas istället göra säg 50-60 så är det ju ändå en klar förbättring =)

Anonym sa...

Jag sitter här och grubblar på hur det går till i Bureborns familj. Gömmer de nycklarna för varandra i trädgården utan att tala om var?

(Snälla Benet, du kan väl fråga henne. Jag törs inte. Jag är rädd att hon ska tycka att jag är korkad).

Benet sa...

Dunceor: Jepp, 50-60 efter sex veckor hade varit rätt coolt det med.

Butlern: Funderade i ungefär samma banor men vågade varken spekulera vidare eller för den delen fråga rakt ut. Skulle ju kunna uppfattas inte bara som inbicillt utan även som högst näsvist...

Magda Gad sa...

antal armhävningar är sånt man kan öka på snabbt bara man gör det regelbundet så kör på! handlar mycket om att nervbanor osv ska trimmas in, att man hittar andningen, rytmen.. sen e det bara att pusha på :-)

Benet sa...

Magda: Japp, jag har gått in i det här lilla projektet helt förutsättningslöst och är spänd på att se vilka framsteg man kan göra på den relativt korta tid som programmet pågår. Förhoppningsvis får regelbundenheten under de första sex veckorna den effekten att jag sedan fortsätter utav bara farten och kör ett antal "hemmastyrkepass" i veckan. Jag tror, nej, jag VET att jag behöver det och att det gagnar mig i längden.

Tack för dina pushande ord! Kan behövas för mig när det gäller (all form av) styrketräning.

Anonym sa...

Ytterst förolämpad... :-)

Nej då, samtliga vuxna i hushållet vet var de gömda nycklarna borde ligga. Med betoning på borde - när vi väl blir utelåsta visar det sig att de inte alls gör det. Oftast beroende på att den som senast blev utelåst (och använde reservnyckeln) har glömt att lägga tillbaka nyckeln på det överenskomna stället. De hänger istället på ett för nycklar naturligt ställe; i nyckelskåpet. Innnanför den låsta dörren.

Anonym sa...

Följdfråga: Brukar ni drabbas av er egen glömska eller sabbar ni mest för varandra?

Anonym sa...

Ett långsökt tips för latent styrketräning; google-> "zassenhaus peugeot"! Dvs utan stöd eller uppehåll...

Jag ska köra ditt program också och se.

Benet sa...

Hz: Peppar/Kaffekvarnar? Don't follow...

Anonym sa...

Handmalning av en omgång kaffe utan att stödja mot något ger ungefär samma utmattningseffekt som 27 armhävningar, fast i andra muskler.

Johan Lindvall sa...

Snällt av familjen att lämna dig vind för våg. Tur att det inte regnade...
Trevlig cykeltur och jag går i god för att armhävningarna gör nytta, både styrke- och utseendemässigt.

Nu vill jag snart ha ut dig på Hovdalafältet för en riktig genomkörare på hoj.

Anonym sa...

Butlern: Vi är ungefär lika goda kålsupare...