söndag 5 oktober 2008

Regn på tvärs

Ihållande regn. Horisontellt. I en vind som (givetvis) envisas med att ligga rakt emot. Spikraka grusvägar på en gammal nedlagd banvall. Två långsmala vattenpölar framför mig. Härifrån till evigheten. Huvudet lätt böjt för att låta skärmen på kepsen ta det mesta av det kalla piskande regnet.


iPoden ett ljus i grådasket. Specialkompilerad spellista perfekt för långa Maffepass. Allt från Lasse Winnerbäck till Depeche Mode, Kraftwerk, Bob Marley och David Bowie. Tempot lågt i den envisa vinden. Fokus på pulsen. Håll igen, håll igen. Svårt att hålla värmen i regnet på så pass lågt varv.


Spellistan betas av, låt efter låt. De oändligt långa pölarna växer, både på djupet och på bredden. Gård efter gård passeras. Regnet fortsätter piska. Två timmar passeras. Maler på. Snart framme. Ett pass att minnas.


Så jävla underbart.


Sträcka: Näsby fält till Tollarp via gamla banvallen förbi Ovesholm
Tid: 145
Puls: 141

10 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Väldigt bra gjort att ge sig ut i det vädret! Men oftast är det ju faktiskt skönt att springa i regn.. ska försöka tänka på det nästa gång motivation tryter pga regnet..

MarathonMia sa...

Det låter som ett pass att minnas! Det är ju underbart att ge sig ut och trotsa vädret - man blir så förundrad nästa gång någon säger "Usch - det regnar, och jag som hade tänkt springa en vända". Då kan till och med jag höra Bowie nynna i bakgrunden.

Anonym sa...

Över två timmar i hällande regn och du kallar det underbart? Det är verkligen en härlig inställning! Och ett snyggt maffat pass!
Själv fegade jag ur och stannade inne i värmen tills vinden vände och regnet klingade av. Då vågade jag mig ut.

Anonym sa...

Långpass i motvind och med regnet i ansiktet - sådant bygger karaktär!

Kul att se att du kommit igång med maffeträningen på allvar. Hoppas att det får önskad effekt.

//S

Anonym sa...

Hmm jag bävar lite för maffepass i regn. Hur gör man för att hålla värmen. Imponerande i alla fall.

Dunceor sa...

Låter kanon att du kommer upp i distans. Maffe bygger styrka!

Benet sa...

Andréa: Välkommen hit! Ja, regn är skönt. Oftast. Igår var ett gränsfall... :-)

Mia: Absolut ett pass att minnas. Det hela avslutades med att familjen som åkt före till söndagsmiddagsdestinationen står i dörren och jublar när jag glider in över mållinjen/uppfarten till svärföräldrarnas hus. Hehe!

Bureborn: Ja, det var faktiskt underbart. Underbart sjukt på något sätt. Det enda som störde mig var att jag inte "fick" springa lite fortare för att bättre hålla värmen.

Samir: Japp. Ett av mina mantra var: Det här bygger karaktär! Regn, motvind och spikraka grusvägar som verkar fortsätta in i oändligheten. Hoppas också på önskad Maffe-effekt, ty detta är ytterst tålamodskrävande.

Slim: Maffepass i regn är lite jobbigt just av den anledningen att det är lite svårt att hålla värmen. Jag körde med Crafts alla tre lager. Funktions-T-shirt, långärmad L2-polotröja samt en vindavvisande skaljacka. Skulle vilja ha en jacka som stod emot regn bättre, ty jag var dyngsur in på bara skinnet igår.

Dunceor: Ja, gissa om det var skönt att äntligen få till ett lite längre pass. Blev ungefär en halvmara. Kändes bra. Fick lite ont i den stukade vänsterfotleden mot slutet, men inget som hindrade mig från att fortsätta. Idag känns det ok.

askan sa...

Bob MArley till MAffe-löpning: det är ju genialt, att jag inte tänkt på det.

Smaka på Redemption song till HR 138 längs havet eller Stir it up precis när det känns segt att inte få accelerera upp vid en fin raksträcka.

Bob ska in i spellistan, helt klart. Nu har jag mest arg musik, som t ex Rage against the machine och då är det omöjligt att hålla Maffepuls :)

Anonym sa...

Gärna regn, och möjligen blåst, men inte regn OCH blåst. Nästan två och en halv timme är smått imponerande. I avsaknad av pannben löste jag problemet hemma genom att springa i motionsspåret och där var det lä och riktigt skönt. Skönt var också att sträcka på benen och göra lång näsa åt farbror Maffe. Det får man göra när man är så gammal som jag.

Benet sa...

Askan: Ja, Marley och gubblunkspass är den optimala kombinationen. Har provat det förr och det funkar klockrent. Redemption Song, ja. Wunderbahr! När det sen är dags för intervaller och backar och annat kuligt åker Sex Pistols in i iPoden. Och Race against the Machine. Tackar, tackar för tipset!

Jumper: Smart drag att lubba i skogsomgärdat motionsspår. Det är bara idioter (eller en idiot, singularis) i Kristianstadstrakten som väljer att springa en halvmara i motvindsregn på en gammal banvall tvärs över de nordöstskånska åkrarna. Och inte vågade jag trotsa Maffe heller. Sådant mod besitts bara av Vallentunska höjdhopparrebeller...Ingen som har ett begagnat topplock till en Passat Variant -98, förresten? Råkade ut för en kamremssmäll i lördags och "toppen" har gått åt h-e. Estimerad reparationskostnad av den lokala VW-verkstan: 37kSEK. :-(