lördag 24 januari 2009

Årets första åttahundringar

Sprang 800-ingar idag. Programenligt. Mäster befaller, jag lyder. Passet kan summeras med ett ord: Kul. En något mer fyllig beskrivning skulle kunna innehålla ord som nykommet, inspirerande, jobbigt, roligt, svettigt.


Kristianstads IP utgjorde skådeplats. Ett helt gäng fotbollssnubbar på de kringliggande grusplanerna. Jag ensam på de röda löparbanorna. Som en lång svart stafettpinne färdades jag varv efter varv och läste det som stod skrivet här och där på banorna. "300", "Mile", "4x400", "80", etc. Undrar om det är fler än jag som springer och glor på och läser de på gummimattan påmålande siffrorna då de kör idrottsplatsintervaller?


Givetvis gick jag ut lite för hårt de första 200, precis som förra gången. Förra gången, ja... Jisses, det är ju över ett helt år sedan nu. Tänk vad tiden går. Och tänk vad skönt att vara tillbaka bland intervaller, fartlekar och långpass. Tjoho!


Som högsta uppmätta hastighet under de fem åttahundrametersloppen läser jag i klockans display 3:20 min/km (dvs ett något långsamt marathontempo för Mäster & co. Ger en sluttid på 2h20...!!). Det måste ha varit precis i början av första intervallen för då gick det som sagt på tok för fort. Efter ett tag hittade jag dock en bra rytm. Trippade fram i ca 4:15-tempo under resten av intervallerna. Kändes ganska lagom. Mjölksyreförnimmelse, men aldrig någon direkt stumhet i benen.


Resultat:
1. 3.18 (178/187)
2. 3.23 (179/188)
3. 3.27 (176/187)
4. 3.25 (177/189)
5. 3.19 (178/191)
Snitt: 3.22 (178/188)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt lubbat! Jag gissar att dagens underlag inte var snö-modd-slask-is som på våra breddgrader. Det har sina fördelar att bo i Skåne.

Benet sa...

Tack jumper,

Fördelar, ja. Absolut! :-) Här nere var det fyra grader varmt idag. Och fuktigt (som vanligt).

Sprang med toppluva men det blev nästan för varmt...

Läste på jogg att du haft ett tungt pass idag. Starkt kämpat. Ett riktigt viljepass!

Magda Gad sa...

kul vara igång med varierande träning igen, hur känns resultatet av maffeperioden?

Benet sa...

Hej Magda!

Schysst Avatar!! :-)

Jo, Maffeträningsperioden verkar ha gjort åtminstone lite nytta. Om jag tittar på senaste långpasset till exempel (19k), så kunde jag i snitt hålla 6-minuterstempo med 143 i snittpuls. Det kunde jag definitivt inte i höstas...

Jag hoppas även att jag stärkt mina löpmuskler/leder/ligament/mitokondrier under alla mina längre maffepass så att jag är redo att ge mig på lite varierad träning.

Och visst är det skönt att få dra på lite nu. Det har jag verkligen längtat efter. Men Maffe och jag skall DEFINITIVT ses igen. Hösten 2009 och det han och jag som åter börjar dejta på allvar.

Magda Gad sa...

låter helt fantastiskt!