söndag 25 januari 2009

Spring

Spring, Frühling, 春天, Vår, ...


Vilken dag! Vilket väder! Fyra grader varmt. I stort sett vindstilla. Tjugo kilometer osprunget långpass framför sig. Total lycka. Grusvägarna på fältet rejält leriga på vissa ställen. Ett säkert vårtecken. Fullt med kvittrande fåglar i träden. Ännu en indikation på att vi går mot varmare tider. Gräset på några förbisprungna fotbollsplaner grönare än vanligt. Det måste vara våren som är i antågande.


Inledde passet tillsammans med frun. Lugnt och skönt. En halvmil i 7-tempo. Sedan vidare på egen hand. Lite asfalt, lite cykelgrusvägar, lite skogsstigar. Perfekt kombination. Tiden flög fram. Ett bra betyg. Ingvar Storm & co höll mig sällskap på en del av resan. Spanartrions framtidskåserier alltid ett trevligt inslag under söndagarnas löprundor.


Knappt två timmar senare hemma igen. Ispåsar på underbenen. Dricka i strupen. Ännu ett härligt pass till ända. Eufori.


Sträcka: 19.3
Tid: 1.56
Tempo: 6:00
Puls: 143/165

11 kommentarer:

Anonym sa...

Vi tackar vår sydlige vårspanare för den rapporten! Har du någon prognos om när våren kommer till norra Stockholm? Svara om "Om fjorton dar", så blir jag glad!

Anonym sa...

Låter härligt men vadan ispåsar på benen?! =P

Benet sa...

Jumper: Om fjorton dar.
Cicci: I förebyggande syfte för att försvåra för eventuella benhinneinflammationer att få fäste. Praktiseras ofta efter att ha läst tipset i Runner's world.

Anonym sa...

Mmmm, låter alldeles underbart. Och det efter en dag fylld med 800-hundringar. Har för mig att Sz:s mål var att vi skulle få spriga långpass på tunga ben. Tji fick han!
Jag brukar också göra sällskap med spanarna på mina långpass. Som sagt, ett trevligt inslag.

Själv sprang jag inte alls i helgen. Febrig. Usch!

Benet sa...

Bureborn: Ja, Sz fick faktiskt lite tji. Benen var inte alls så tunga som jag trodde de skulle vara. Betyder det att jag inte körde tillräckligt hårt på 800-ingarna igår? Tror faktiskt inte det... Pulsen berättade för mig att jag nog låg ganska rätt på gårdagens pass...

Feber, säger du? Trist, trist! Krya på dig!

Anonym sa...

Av misstag har Benets kommentar till inlägget "Utmaningen" på snitsarens blogg blivit raderad. En ångerfull butler ber om ursäkt och lovar att se över rutinerna för att detta inte ska upprepas.

Benet sa...

Butlern: Raderad kommentar? Det var det grövsta! Vart är denna värld på väg egentligen?

:-)

Anonym sa...

Snitsaren påminde om att alla kommentarer noteras på hans Hotmail och eftersom denna kommentar var kort (men kärnfull) fanns den där i sin helhet. Världen kan alltså andas ut ännu några dagar! Liksom en senil butler som tycks få behålla jobbet.

Benet sa...

Nämen det var då för väl. Allt är förlåtet!

Anonym sa...

Det slår oss att en utmaning kanske alltid bör framföras direkt till det utsedda offret. Måhända framgick det ändå i virrvarret bland Tildos svar, att hon valt Er att besvara N'bathas 27 frågor.
Med hela löparbloggosfären som vittne kastar vi alltså Tildos vante här.

Karin sa...

Men åh, ljuva vår, underbara långpass! Och efter att ha läst ikapp lite blogginlägg (jag har en "livet-kom-emellan"-period nu igen) så konstaterar jag att du ÄR tillbaka i god form. Jag blir så glad!! Snart är det maj ju, mot SM! :-)