lördag 24 oktober 2009

En halva i Bromölla

Nästa helg är det tänkt att köra ett långpass i ett något högre tempo än normalt. Det är nämligen dags att springa ett lopp, Bromölla Halvmarathon. Vet egentligen inte hur det kom sig att jag bestämde mig för detta, men i vilket fall som helst är jag både anmäld och betald sedan ett par veckor tillbaka.


Kollega M, som var min boj i Göteborgsvarvshamnen både i år och i fjol ska också följa med. Hon kommer, om jag känner henne rätt, sikta på 1.30 eller något liknande sanslöst då hon dels definitivt har kapaciteten, dels gillar att springa när temperaturen är i de lägre regionerna. Själv har jag inget direkt tidsmål, men ska försöka hålla 5-tempo så långt det går för att, om det håller hela vägen, landa på 1.45. Det hade varit kul. Fotograf J, som nu kommit igång fint med löpningen, skall också ge sig på de två kvartsmaravarven i Bromölla. Ett faktum som jag verkligen ger tummen upp!


Helgens långpass kommer att bytas ut mot ett medelhårt distanspass. Detta för att inte slita för hårt på den långe kroppen. Känns nästan lite vemodigt att inte "få" springa långt i morgon, men det tar jag igen om en vecka!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Va kul! Höstlopp tycker jag är en jättebra idé, ok, ok jag har inte sprugit något själv ännu :-), men jag tycker ändå idén är jättebra. Visserligen större risk för regn, men absolut noll risk för 30-gradig värme (om man håller sig i Sverige).
Ett stort lycka till! Och hälsa fotografen, va roligt att han blev frälst på löpning.

Fotografen sa...

Tack för det, nu kan man ju inte backa...
Jag skall nog ta mig runt i ett makligt 6 minuters tempo... Får väl se det som ett träningspass inför Göteborg nästa år. Förmodar att kollega M är min hurtiga granne, i så fall får jag väl smyga ut när jag skall lufta löparskorna i fortsättningen... Bromölla, here I come :-)

jumper sa...

Halvmaraton är den ideala distansen om du frågar mig. Den är tillräckligt lång för att man ska hinna bli trött och tycka att man sprungit ordentligt, men inte så lång att man behöver ha mat med sig för att inte riskera att drabbas av energibrist. Man kan hålla stilen hela vägen och splitta negativt om andan faller på och rent av bjuda publiken på en vacker spurt. Njut!

Ingmarie Nilsson sa...

Och du vet ju..."Den som väntar på något gott.." ;-) Det kommer att bli kalasbra ska du se! Och absolut jättekul!

Dunceor sa...

Jag tror det kommer gå kanon i Bromölla för dig. Jag står över då det är utgång planerade både fre och lör. Verkar vara en stor hemvändarhelg då flertalet vänner som bor borta kommer hem =)

Jag tycker helt klart du ska satsa på 1:40-1:45. Det borde du klara utan större problem. Lycka till men vi ses på tisdag först!

Helena sa...

Yey! Va kul med ett halvlångt lopp! Och höstlopp måste vara underbara att springa med tanke på temperaturen. Jag tycker mig märka att alla mina "slöpass" då jag springer utan att tänka på tid eller tempo tenderat att gå mycket snabbare sen värmen försvann! Lycka till i Bromölla!!!

Benet sa...

Bureborn:
Det borde vara bra med höstlopp, så länge höststormarna hålelr sig borta. Ska hälsa fotografen. Det kanske lugnar honom... :-)

Fotografen: Hey, där är du ju. Japp, nu är det "point of no return". Tycker du gör helt rätt som tar det som ett träningspass inför Gbgvarvet. Vad spelar det för roll vilken tid du får. Efter 21k så vet du hur det känns. Och kan känna dig stolt. Det är inte alla som kan lubba runt 21 kilometer. Men det kan du! Kul att du ska med. Riktigt kul!

jumper: Härligt kloka ord från ett riktigt halvmare-fan. Skall njuta så gott jag kan! Och försöka hålla stilen på upploppet.

Ingmarie: Tackar! Japp, den som väntar på nåt gott... Nu vet jag inte om jag tycker att det är lika gott att springa långpassen i lopp-fart som att springa dem i lus-fart, men ändå. ;-)

Dunceor: Du får vara med i Bromölla ett annat år. Angående hur fort jag ska springa på söndag så får dagsformen avgöra... Jag startar i 5-tempo och ser hur länge det håller :-)

Helena: Tack! Ja, visst gör den behagliga temperaturen att kroppen orkar lite mer. Jag kommer ihåg hur chockad kroppen var under StM. Den fick ju gå på högvarv bara för att hålla sig någotsånär avkyld... Det lär inte bli fallet på söndag. Hade varit trevligt med 8 grader, 3 m/s. Har inte kollat prognosen. Vet inte om jag ska. Det får bli som det blir :-)

jumper sa...

Benet ska man inte tro. Inte tusan "landade han på" några 1:45 inte. Grattis !!

Benet sa...

Jumper: Hur vet du det? :-) Inlägget kommer alldeles strax.

jumper sa...

Ren gissning.