fredag 20 augusti 2010

Dubbelt upp

En härlig mil-stolpe passerad förra helgen. Gick ju fint. I morgon är det dags för dubbla distansen. Ytterligt ett av de tidigt i våras för året uppställda löprelaterade målen för frun skall alltså om nio timmar uppfyllas. Det får ta den tid det tar. Men till Åhus skall vi. Tillsammans. Till fots.

5 kommentarer:

jumper sa...

Blev det någon utflykt?

Anonym sa...

Väntar oxå på svar.

Benet sa...

Jodå. Vi kom iväg som planerat. :-)
...
Inlägget väntar bara på att jag ska ta mig tid att plita ner det... I morgon. För nu knoppar jag in.. trött som en gnu.

Anonym sa...

Väntar ivrigt!
Somen gnu förexten, trodde bara att det var jag som använde det uttrycket. "Du är söt som en liten gnu" - sade jag visst till sambon, innan han blev min sambo. Att vi blev sambos är således ett smärre under...

snitsaren sa...

Googling på "som en gnu" ger bortåt en miljon träffar, men även "som en liten gnu" är vanligt. Båda uttrycken tycks användas allmänt förstärkande om främst besvärliga tillstånd (trött, törstig, hungrig, förkyld, bakis) eller envisa, ansträngande aktiviteter (jobba, springa, shoppa, leta). Ordkombinationen "söt som en liten gnu" ger däremot inga träffar (inte ens hit), varför bureborns sambo tycks ha gjort ett bra val. Med sådan ordvrängerska i huset behöver han i alla fall inte ha tråkigt.

(Tildo skrattade så hon/han rullade in under pianot när vi läste upp bureborns kommentar).